Lliga de Campions

El Barça regna al Parc dels Prínceps i encarrila el pas a les semifinals de la Champions (1-3)

Els francesos, que no perdien un partit europeu a casa des del 2006, han hagut d'inclinar-se davant un Barça que ha acabat guanyant amb atutoritat amb gols de Neymar i un doblet de Luis Suárez

David CarballoActualitzat

El Barça ha fet un pas de gegant per classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions després d'imposar-se al París Saint Germain per 1-3 en l'anada dels quarts de final. Els francesos, que no perdien un partit europeu a casa des del 2006, han hagut d'inclinar-se davant un Barça que ha acabat conquerint el Parc dels Prínceps amb gols de Neymar i un doblet de Luis Suárez.

Montoya ha estat finalment l'escollit per Luis Enrique per substituir el sancionat Dani Alves al lateral dret. La resta de l'onze titular, sense sorpreses i amb Mascherano fent parella de centrals amb Piqué en detriment de Mathieu. Neymar, que tenia moltes ganes de reivindicar-se després d'haver-se emprenyat amb Luis Enrique per haver-lo canviat a Sevilla, ha començat com a rei indiscutible al Parc dels Prínceps i de les seves botes s'han iniciat les millors accions ofensives del Barça.

El PSG, amb baixes importants en totes les línies, ha començat amb massa respecte i ha cedit tota la iniciativa a un Barça que sempre ha tingut el partit sota control durant la primera meitat. Messi ha donat el primer avís seriós amb un xut de rosca marca de la casa que s'ha estavellat al pal i poc després, Neymar no ha desaprofitat una bona assistència de Messi per inaugurar el marcador amb una rematada ajustada.

Per si els francesos no tenien prou problemes, el seu capità i líder indiscutible de la defensa, Thiago Silva, s'ha lesionat i ha estat substituït per David Luiz, recuperat miraculosament per aquest partit. El PSG, tocat davant tantes adversitats, ha vist com Neymar, molt motivat i actiu en atac, ha pogut fer el segon però després d'un gran canvi de ritme, ha definit amb un xut massa fluix.

Els locals només s'han apropat a la meta de Ter Stegen en alguna acció aïllada, la més clara ben resolta per un Mascherano providencial, que ha tallat una pilota molt perillosa quan Cavani es plantava tot sol a l'àrea blaugrana. Amb Neymar molt actiu, Luis Suárez ha tingut una bona ocasió per fer el segon abans del descans però després de robar-li la cartera a David Luiz ha definit amb un xut molt fluix a les mans de Sirigu, que en la caiguda s'ha fet mal tot i que després de l'ensurt ha pogut continuar.

Doblet de crac de Luis Suárez

En la represa, el PSG ha avançat descaradament les línies per incrementar la pressió i el Barça ha perdut una mica el control que havia tingut durant els primers 45 minuts. Als de Laurent Blanc no els hi quedava més remei que arriscar per intentar igualar l'eliminatòria i Ter Stegen, pràcticament inèdit, ha hagut d'intervenir per desviar un xut perillós de Pastore. Amb Iniesta lesionat per un fort cop a la ronyonada, Xavi ha ocupat el seu lloc i el Barça ha tornat a recuperar la calma.

La fogositat dels locals s'ha acabat d'ensorrar quan en el minut 67, Luis Suárez ha fet el 0-2 culminant una acció individual amb sotana inclosa a David Luiz. Un gol molt similar al que va marcar Samuel Eto'o en la final de la Champions a Roma contra el Manchester United. La gran nit europea del davanter uruguaià ha tingut continuïtat quan poc després ha tornat a marcar amb un nou túnel sobre David Luiz i una definició impecable.

Amb el 0-3 i l'eliminatòria pràcticament finiquitada, el PSG ha pogut maquillar la derrota amb un gol afortunat que s'ha fet Mathieu en pròpia porta desviant un xut molt llunyà de Van der Wiel. Aquest gol en contra ha estat una petita taca a un gran partit del Barça, que amb aquesta victòria, la primera en aquest escenari en quatre partits, posa peu i mig a la pròxima ronda de la Champions. Només una desfeta al Camp Nou podria deixar el Barça fora de les semifinals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut