Bàsquet

El Barça Regal vol allargar la ratxa victoriosa a la complicada pista del València Basket

El Barça Regal visita aquest diumenge la complicada pista del València Basket amb l'objectiu d'allargar una ratxa victoriosa que l'ha situat com a líder tant a la Lliga ACB com a l'Eurolliga. Per aquest partit a la Fonteta de Sant Lluís, els blaugranes recuperen el pivot nord-americà CJ Wallace, que ha entrat a la convocatòria en el lloc de l'australià Joe Ingles. Per part dels valencians, que han encadenat tres victòries consecutives, és baixa Víctor Claver. L'aler té una fractura en un dit del peu esquerre que es va fer durant l'entrenament de dimecres i estarà sis setmanes allunyat de les pistes.

Actualitzat
El Barça Regal, líder de la Lliga ACB i del seu grup en l'Eurolliga, posarà a prova la seva solidesa a la complicada pista del València Basket. El conjunt valencià, que ha encadenat tres victòries consecutives en el campionat, intentarà sorprendre un rival que travessa per un gran moment de forma. Els nous fitxatges de l'equip blaugrana s'estan adaptant molt ràpid i estan demostrant les possibilitats d'una plantilla que encara té més recursos que la de l'any passat.

L'estat de forma de Chuck Eidson i de Boniface N'Dong, però sobretot, el rendiment general de l'equip de Xavi Pascual ha portat el Barça a acumular 27 victòries en els 28 partits oficials disputats aquesta temporada. Després d'uns dubtes inicials, Eidson s'ha disparat en els últims partits i va estar especialment brillant en la victòria europea del seu equip davant el Montepaschi de Siena (92-75).
El nord-americà va signar la segona millor actuació de la jornada amb 34 punts de valoració, gràcies als 22 punts, 6 rebots, 4 assistències, 3 robatoris i 4 personals forçades.

Per aquest duel, el tècnic blaugrana Xavi Pascual ha decidit donar de baixa Joe Ingles per donar entrada a CJ Wallace, qui s'havia perdut algun partit a causa d'un viatge als Estats Units a causa de la mort del seu pare. Davant els valencians, Joan Carles Navarro es juga la possibilitat de convertir-se en el segon millor triplista de la història de la competició i necessita cinc triples per superar Velimir Perasovic (882), tot i que encara li queden lluny els 1.233 d'Alberto Herreros. En aquest apartat del joc, València i Barcelona són els dos millors equips del campionat. Els locals sumen 49 (39,2%) i el Barça, 46 (37,70).

Tot i això, on més cura ha de tenir el conjunt valencià és sota les anelles. Els blaugranes disposen d'una de les millors parelles interiors del campionat, la formada per N'dong i Lorbek, només superats pel duo de l'Unicaja, Sinanovic i Freeland (32,7 valoració). En les sis primeres jornades de l'ACB, entre el senegalès i l'eslovè garanteixen una mitjana de 25,2 punts, 11,8 rebots, 3,1 assistències i 31,5 punts de valoració. Per contra, el Barça haurà d'estar atent a Nando de Colo. El base francès està signant una bona temporada i en les dues últimes jornades garanteix 25 punts, set rebots i 31 punts de valoració. En el balanç global, els dos equips s'han enfrontat en 45 partits, inclosos els "play-off" pel títol, amb 32 victòries blaugranes i 13 per als valencians.


Anar al contingut