El Barça Regal es passeja a Màlaga i el FIATC Joventut i l'Assignia Manresa perden a domicili

El Barça Regal s'ha refermat com a líder en solitari de la Lliga Endesa de bàsquet amb una contundent victòria a la pista de l'Unicaja de Màlaga (57-89). Els homes de Xavi Pascual no han tingut pietat del conjunt malagueny i s'han imposat al Martín Carpena amb una autoritat insultant. Els altres dos equips catalans no han tingut la mateixa sort i han perdut a domicili. El FIATC Joventut ha caigut a la pista del Lagun Aro (90-85) i l'Assignia Manresa també ha perdut contra el Lucentum a Alacant (76-70), dues derrotes que allunyen verd-i-negres i manresans de classificar-se pels "play-off" pel títol.

Un recital anotador de Boniface Ndong en el primer quart, amb 11 punts, han encarrilat un partit molt còmode a la pista de l'Unicaja de Màlaga. El Barça Regal ha guanyat amb facilitat i ha fet encara més gran la crisi dels malaguenys. La bona defensa del conjunt de Xavi Pascual, que va camí de convertir-se en la millor de la història de la competició, ha provocat que els locals tardessin més de cinc minuts a fer la primera cistella en el segon quart.

Al Martín Carpena ha reaparegut Pete Mickael, absent per lesió aquestes últimes setmanes, però ha estat Ndong qui ha manat a les dues cistelles amb un festival del pivot senegalès, el millor del matx,  amb 21 punts, 12 rebots i 31 de valoració, i s'ha convertit en el botxí del seu exequip. En arribar al descans, la renda ja era de 21 punts a favor dels blaugrana (27-48) i en la represa ha seguit pujant. En l'últim quart, dos triples seguits de CJ Wallace han marcat la màxima renda barcelonista, que ha estat de 37 punts. Amb aquesta victòria, el Barça s'ha refermat en el liderat en solitari i té dues victòries més que el Reial Madrid a falta de quatre jornades per acabar la fase regular. El públic local, fart d'una temporada per oblidar, ha acomiadat els seus jugadors amb xiulets.

Derrotes a domicili del Manresa i el Joventut

A l'Assignia Manresa se li complica la classificació pels "play-off" en perdre a Alacant i això que els manresans han portat la iniciativa en els tres primers quarts. Però un parcial de 12 a 0 en els últims minuts ha condemnat l'equip de Jaume Ponsarnau, que encara ha estat capaç de tornar-se a situar només dos punts per sota, però no ha pogut capgirar el resultat advers i ha acabat perdent per 76 a 70.

El que ja no té cap opció és el FIATC Joventut. La primera meitat ha estat plena d'alternatives amb avantatges curts dels badalonins i del Lagun Aro de Sant Sebastià. Però en l'inici del tercer quart, els bascos han agafat una renda de 12 punts i l'han administrat fins al final per emportar-se el triomf per 90 a 85 després d'una reacció verd-i-negra que ha arribat massa tard.