Els jugadors del Barça, desesperats després d'encaixar el quart gol (Reuters)
Futbol

El Barça que menys gols marca i més n'encaixa en un inici de temporada

Amb 16 gols a favor i 16 gols en contra en nou partits, l'equip blaugrana protagonitza l'inici de campionat amb més dubtes en les àrees dels últims temps

Eloi SansaActualitzat

Al Barça del segon any de Luis Enrique li costa arrencar. Manté el crèdit intacte després del triplet, i fins a la derrota a Vigo era el líder invicte a la Lliga. Però, pel que fa als gols, els números no enganyen: l'actual Barça ha marcat 16 gols en els 9 primers partits de la temporada, una xifra molt minsa pel que és habitual en l'equip blaugrana, i n'ha encaixat també 16, cosa que no havia passat en els últims 15 anys.

El mateix Luis Enrique admetia després de la derrota contra el Celta que "ens està costant molt concretar les ocasions de gol". Sobta, tenint a més una davantera que passa per ser una de les millors del món, si no la millor. Amb el trident Messi-Neymar-Suárez al capdavant, l'equip ha marcat 4 gols menys que l'any passat a aquestes alçades. De fet, cal remuntar-se fins a la temporada 2003-04, abans de l'estrena de Messi a l'equip, per trobar un inici tan fluix del Barça en l'aspecte golejador.

Feblesa defensiva

Però és en l'aspecte defensiu on el Barça actual està batent més registres negatius. Els 16 gols encaixats en els primers 9 partits no tenen comparació en els últims tres lustres. Suposen gairebé 2 gols encaixats per partit, una xifra altíssima per a un club acostumat a presentar un balanç de gols clarament positiu. Sense anar més lluny, l'any passat l'equip tan sols havia encaixat 3 gols en el mateix nombre de partits.

En tota la temporada passada, el Barça no va encaixar més de tres gols en cap partit i aquesta temporada ja li ha passat tres vegades: a la final de la Supercopa d'Europa contra el Sevilla (amb victòria final per als blaugranes per 5-4), a l'anada de la Supercopa d'Espanya (4-0 de l'Athletic) i al partit davant el Celta (4-1). En els tres partits, el porter era Marc-André ter Stegen, que ha encaixat 15 gols en 6 partits, mentre que el seu company Claudio Bravo, ara lesionat, només ha encaixat 1 gol en 3 partits.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut