Barça

El Barça protagonitza el seu pitjor inici de Lliga en una dècada

L'equip blaugrana ha sumat només 13 de 21 punts possibles, una arrencada molt discreta

Actualitzat

És ben cert que les coses no són com comencen sinó com acaben, però un mal inici de campionat pot arruïnar la collita de títols a final de temporada. El Barça 2016-17 ha mostrat una certa inconsistència a la Lliga, on ha perdut dos dels set partits jugats. Aquest fet significa la pitjor arrencada de l'equip a la Lliga en l'última dècada.

Després de caure a Balaídos (4-3), el Barça ha sumat només 13 dels 21 punts possibles. La derrota a Vigo era el primer símbol de fragilitat a domicili d'un Barça que a casa sí que havia mostrat dubtes: va concedir una sorprenent derrota davant l'Alabès (1-2) i va cedir un empat contra el nou líder, l'Atlètic de Madrid (1-1).  

La història recent ens diu que un mal inici no sempre és irrecuperable. Cal remuntar-nos a la temporada 2005-06 per trobar una arrencada pitjor del Barça. Aleshores, amb Frank Rijkaard a la banqueta, el Barça només va sumar 10 dels primers 21 punts en joc després de guanyar tan sols dos dels set primers partits. L'equip es va treure la son de les orelles i va encadenar a partir de la 8a jornada una sèrie de 14 victòries consecutives –inclòs un 0-3 al Santiago Bernabéu– que van servir per passar a comandar la classificació fins a guanyar el títol, que es va arrodonir també amb la Champions. 

L'anàlisi dels inicis de Lliga recents ens deixen una altra lectura: la millor arrencada, amb 21 punts de 21 possibles la temporada 2013-14, no va ser premiada amb el títol. I ja és estrany, perquè l'equip blaugrana ha acabat guanyant 7 de les 11 últimes lligues.

Va ser l'any en què el Tata Martino es va fer càrrec de l'equip. Els resultats van ser impecables en el primer tram de campionat però van anar decreixent a partir del desembre. El desenllaç va ser aquell cara a cara amb l'Atlètic de Madrid (1-1), que el Barça no va saber resoldre al seu favor –tot i que l'anul·lació d'un gol legal a Messi també hi va contribuir–.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut