Barça

El Barça presenta la maqueta del que serà el nou Camp Nou

Josep Maria Bartomeu, president del club, ha descobert la maqueta del que serà el nou estadi blaugrana a partir del 2021

Actualitzat

El Barça ha presentat aquest migdia la maqueta del que serà el nou Camp Nou a partir del 2021. El nou estadi blaugrana es transformarà totalment, però respectant l'estructura bàsica del projecte original del 1957 amb la singular marquesina de tribuna dissenyada per l'arquitecte Francesc Mitjans.

Josep Maria Bartomeu ha sigut l'encarregat de desvelar la maqueta del projecte de Nikken Sekkei, Pascual i Ausó. "És un projecte ambiciós per renovar un estadi que va ser el millor del món però que s'ha quedat vell", ha dit Bartomeu, que ha ressaltat el Barça com a motor econòmic de la ciutat de Barcelona.

Els quatre capitans del Barça -Andrés Iniesta, Leo Messi, Sergio Busquets i Javier Mascherano-, a més de Luis Enrique, Bartomeu i el vicepresident Jordi Moix, han sigut els encarregats de descobrir la maqueta que reprodueix el projecte del nou estadi blaugrana.

Gairebé 4 anys d'obres

Les obres de la nova construcció afectaran el joc de l'equip durant quatre temporades. Començaran el maig del 2017 i s'acabaran el febrer del 2021, i es faran per fases. El projecte pretén que les obres no siguin un impediment perquè l'equip pugui jugar a l'estadi i la intenció és que les grans intervencions es concentrin en els mesos d'estiu i desembre, que és quan hi ha menys activitat.

La remodelació del Camp Nou té un pressupost inicial de 400 milions d'euros. Bartomeu ha comentat que "el projecte es portarà a terme sempre vigilant de no superar el nivell de deute del club". La seva capacitat, un cop acabat de construir, augmentarà fins a les 105.000 localitats, prop de 7.000 més de les que té actualment. Es renovaran la totalitat de les cadires i es vol aconseguir una visibilitat perfecta des de qualsevol localitat. Tots els seients estaran a cobert gràcies a la nova estructura, que tindrà més de 47.000 metres quadrats. L'objectiu de la nova construcció és convertir el Camp Nou "en el millor estadi del món, a l'alçada de l'equip", segons ha comentat el mateix Bartomeu, que ha apuntat que el nou Espai Barça podria generar uns 50 milions d'euros suplementaris d'ingressos. El president blaugrana també ha confirmat que al nou estadi hi haurà una zona d'homenatge a Johan Cruyff: "Encara no sabem quin, ens donem temps per pensar-ho."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut