Actualitat blaugrana

El Barça prepara des d'avui el duel contra el València, el número 100 d'Eto'o com a blaugrana

El Barcelona torna aquesta tarda als entrenaments després de la jornada de descans d'ahir per preparar el partit de diumenge contra el València, dia que Samuel Eto'o complirà 100 partits com a blaugrana. Ho farà contra un rival al qual no ha aconseguit marcar cap gol al Camp Nou. Eto'o està fent un inici de Lliga excel·lent i s'està consolidant com un dels més ferms candidats per guanyar la Pilota d'Or d'aquest any. Des del club, però, li han demanat que faci un esforç per entendre el català.

Actualitzat

Quan a un jugador li entren gols com el que va marcar al Nuevo Sardinero és que tot li va de cara. Samuel Eto'o es troba en un dels millors moments de la seva carrera: aquesta temporada ja ha fet cinc gols en els últims quatre partits i és "pichichi" de la Lliga. El camerunès arrasa allà on va, més motivat i més letal que mai.

Segur que pel seu cap, i pel de molts culers, comença a rondar el trofeu que li falta i que té un company seu: la Pilota d'Or. Encara que declari que el col·lectiu està per sobre dels èxits individuals, per a Eto'o és una espina clavada des de l'última edició, quan va esclatar després que no el van nominar entre els favorits. Com a consol, va rebre el tercer premi en el trofeu del jugador mundial de la FIFA. Però el lleó indomable en vol més.

Guanyar la Lliga espanyola, de la qual va ser el màxim anotador, i la Champions, on va ser nomenat millor davanter, són molts punts per aspirar a la desitjadíssima Pilota d'Or. Un obstacle pot ser no haver jugat el Mundial. Sigui com sigui, Eto'o té ganes d'escoltar amb tots els honors el seu nom aquest desembre, el mes dels escollits, el mes del millor jugador de l'any a Europa.

Un esforç per entendre el català

D'altra banda, el Barça ha demanat a Eto'o que faci un esforç per entendre el català. El secretari tècnic, Txiki Begiristain, va parlar ahir amb el jugador per demanar-li explicacions sobre la seva reacció diumenge, quan va demanar a la periodista de Catalunya Ràdio Rut Vilar que li repetís en castellà la pregunta que li acabava de fer en català.

Eto'o va respondre que no entén el català. Begiristain li va demanar que, de cara al futur, en cas de no entendre'l, demani que se li repeteixi la pregunta, però que en cap cas obligui ningú a canviar d'idioma. A més, li va recordar que ha de fer un esforç per entendre el català. El club també va parlar amb el seu representant perquè li faci veure que, amb actituds com aquestes, perjudica la seva imatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut