El Barça camina amb pas ferm cap a la celebració del títol (EFE)
Barça

El Barça podria guanyar la Lliga contra el Reial Madrid

Quan només queden 9 jornades per acabar la Lliga, el Barça ho té tot de cara per proclamar-se campió. Si Barça i Atlètic de Madrid ho guanyessin tot, els de Valverde podrien aixecar el títol contra el Reial Madrid al Camp Nou.

Actualitzat

El Barça avantatja l'Atlètic de Madrid en 11 punts. Quan falten 9 jornades per al final de la Lliga, si els dos equips ho guanyessin tot els blaugrana es proclamarien matemàticament campions en la jornada 35 al camp del Deportivo. Però aquest càlcul no és del tot exacte perquè el partit de la jornada 34 contra el Vila-real quedarà ajornat, ja que el Barça disputarà la final de la Copa del Rei contra el Sevilla dissabte, 21 d'abril. Per tant, el moment en què els de Valverde podrien guanyar la Lliga seria en la disputa del clàssic contra el Reial Madrid al Camp Nou.

Si el Barça aconseguís la proesa de sumar tots els punts que resten en joc, arribaria a la xifra de 102. Això suposaria un rècord del campionat. De moment, el sostre està en 100 punts. Els van aconseguir el Reial Madrid de Mourinho (11-12) i el Barça de Tito Vilanova (12-13). Precisament, aquests dos equips també van establir el rècord de victòries de la Lliga: 32 en 38 jornades. Els de Valverde, que actualment han guanyat 23 partits, només podrien igualar aquesta xifra.

El Barça continua invicte després de 29 partits. Si no en perdés cap dels que li resten, establiria una marca sense precedents en la història del futbol estatal. El Reial Madrid de la Quinta del Buitre i el Barça de Pep Guardiola, amb només una derrota, són els equips que menys han perdut en una Lliga. Els blancs van caure a Vigo en l'últim partit de la competició (2-0) i els blaugrana no van poder superar l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón (2-1).

Hi ha altres registres que encara podrien ser superats per l'actual Barça. El rècord de menys gols encaixats està en 18. El tenen Paco Liaño (Deportivo, 93-94) i Oblak (Atlètic de Madrid, 15-16). Actualment, Ter Stegen n'ha rebut 13. Té 9 jornades per aconseguir que no n'hi facin més de 5. Quant als gols a favor, els blaugrana en tenen 74. Molt lluny queda el millor registre que va establir el Reial Madrid (11/12): 121 dianes. Per igualar-lo, els blaugrana n'haurien de fer 47, una mica més de 5 per partit.  

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut