Barça

El Barça perd la possessió de la pilota per segona vegada en vuit anys

La Reial Societat d'Eusebio va superar el Barça amb les armes característiques dels blaugranes

Els jugadors de la Reial Societat, celebrant el gol contra el Barça (EFE)

El Barça va sumar un punt a Anoeta però va perdre un dels trets que més s'identifiquen amb l'últim cicle guanyador de l'equip: la possessió de la pilota. D'acord amb les dades de Carles Domènech, de Catalunya Ràdio, la Reial Societat va tenir la pilota el 51,5% del temps, davant d'un 48,5% el Barça. A més, la localització del joc va ser en el camp del Barça en un 56%.

Són unes xifres que no casen amb les que acostuma a presentar el Barça en qualsevol partit. Des que Pep Guardiola es va asseure per primera vegada a la banqueta del Barça, l'any 2008, el Barça ha tingut més possessió de pilota que el rival en 505 partits i només en un va perdre aquesta estadística.

Va ser a finals de setembre del 2013, quan, en un partit davant del Rayo Vallecano, el Barça va cedir el domini per un estret marge (51% per 49%), però va acabar golejant l'equip madrileny al contracop (0-4). Una victòria que no va estalviar les dures crítiques cap a un Tata Martino a qui la dada havia passat desapercebuda. 

A diferència d'aquell Rayo de Paco Jémez, la Reial Societat d'Eusebio no només li va guanyar la possessió al Barça, sinó que va portar la iniciativa en el marcador i va estar a punt d'endur-se els 3 punts

 

NOTÍCIES RELACIONADES