Josep Maria Bartomeu durant l'assemblea de balanç de la temporada 2015-16 (Reuters)
Barça

El Barça passa per sobre el Madrid en poder econòmic i és segon del rànquing de Deloitte

Un avanç de l'estudi Football Money League situa els blaugranes amb 620,2 milions d'euros en ingressos, només superats pel Manchester United

Marc BéjarActualitzat

L'economia del Barça continua creixent. Així ho demostra el 20è estudi anual sobre les finances del món del futbol presentat per la consultora Deloitte. El club blaugrana, amb unes xifres de 620,2 milions d'euros en ingressos, ha superat per poc el Reial Madrid (620,1) i es col·loca segon en el rànquing de rics, només al darrere del Manchester United, que encapçala la llista gràcies als seus 689 milions. De fet, la Premier es presenta com la lliga més potent, segons l'estudi Football Money League. L'informe situa fins a vuit clubs anglesos entre els 20 amb més bones xifres.

El creixement del Barça s'explica, en bona part, gràcies a la millora en patrocinis. Els nous contractes barcelonistes han permès recaptar un 12,4% més que el Madrid per ingressos comercials. Aquesta redistribució de forces ha acabat amb l'hegemonia econòmica del club presidit per Florentino Pérez, que acumulava 11 temporades com a líder del rànquing. Tot i que encara queda lluny, cada vegada sembla més a prop que es pugui fer realitat el propòsit de Josep Maria Bartomeu d'arribar als mil milions en ingressos. Les dades de Deloitte semblen un bon presagi.

 

Anar al contingut