El Barça passa per sobre del Sevilla i no perd pistonada en la persecució del Reial Madrid a la Lliga (3-0)

Una primera part frenètica dels blaugranes ha acabat amb el 3 a 0 en el marcador: gol de xilena impressionant de Luis Suárez i doblet espectacular de Leo Messi

Oriol LlachActualitzat

El FC Barcelona ha superat amb nota, amb golejada i amb espectacle el vital duel contra el Sevilla -segon contra quart- que li permet no perdre pistonada en l'aferrissada persecució del líder de la Lliga, el Reial Madrid (3-0).

Luis Enrique ha plantejat un onze inicial amb les novetats de Piqué, Iniesta i Messi, però el més sorprenent ha estat la reubicació del polivalent Sergi Roberto en el terreny de joc, ocupant la posició del lesionat Rafinha, molt avançat i, al mateix temps, a darrere, fent de lateral.

Ja al minut 2, Leo Messi ha fet tres retallades a sobre de la línia de l'àrea en un primer intent d'apropar-se a la porteria de Sergio Rico i, 60 segons després, el '10' del Barça ha estavellat una canonada espectacular al travesser. Tota una declaració d'intencions per part del crac argentí.

La impressionant intensitat dels blaugranes dels primers compassos del partit ha provocat un ritme de joc elèctric que ha deixat el Sevilla reculat i completament a l'expectativa de les iniciatives blaugranes. En una de les arribades del Barça, Pareja ha fet caure Luis Suárez a dins de l'àrea però l'àrbitre, Clos Gómez, no ha volgut concedir el penal al marge de les enèrgiques protestes del Camp Nou.

Gerard Piqué s'ha jugat l'expulsió amb una falta molt contundent sobre Correa. En tot cas, amb la targeta groga que ha vist, el defensa blaugrana completa el cicle i es perdrà el partit de la Rosaleda contra el Màlaga del proper dissabte. Però també fa net per encarar un mes d'abril decisiu en la pugna pel títol de Lliga i amb enfrontaments tan difícils com el clàssic, contra el Madrid, o bé el derbi, contra l'Espanyol.

De mica en mica, el Sevilla ha intentat guanyar terreny amb tímides jugades de joc ofensiu. La més clara ha arribat al quart d'hora: Nzonzi s'ha avançat a Mascherano en l'esprint i ha arribat tot sol davant de Ter Stegen, però s'ha quedat amb molt poc angle i el porter blaugrana ha rebutjat sense problemes.

Però la superioritat del Barça augurava que el gol estava al caure i el Camp Nou s'ha rendit als peus de Luis Suárez quan l'uruguaià s'ha tret del seu barret de mag una brillant xilena, en dos temps, aprofitant una assistència mil·limètrica servida per Leo Messi (1-0).

Dos minuts més tard, ha arribat el segon dels blaugranes: Jugada al contracop iniciada per Rakitic, passada a Neymar i llavors el trident ha fet ballar la pilota per l'àrea petita dels andalusos en una gran triangulació al primer toc: Neymar, Suárez i finalment, Messi, que ha deixat el porter sevillista impotent per evitar el gol (2-0).

Instants després, encara ha caigut el tercer del Barça. De nou Leo Messi n'ha estat l'autor, engaltant la pilota amb una canonada a dins de l'àrea, després de diverses passades fruit d'un córner. 3-0 en el marcador quan tot just feia mitja hora del xiulet inicial.

A la represa el Barça no ha fet cap mostra de voler afluixar i ja en els primers minuts Sergio Rico ha hagut de treure una mà providencial per evitar el quart esmenant una errada que ell mateix havia provocat.

Els canvis que Sampaoli ha fet en el descans, ha fet que el Sevilla s'apropés amb més freqüència a la porteria de Ter Stegen. Sarabia ha liderat l'atac dels andalusos i ha tingut tres ocasions tan clares com infructuoses. En tot cas, els andalusos han pujat la intensitat per evitar sortir escaldats del Camp Nou.

Amb el partit més que encarrilat, Luis Enrique ha decidit donar descans a tres dels seus homes més habituals gairebé d'una tacada: En cinc minuts, Paco Alcácer ha entrat per Luis Suárez, Lucas Digne per Gerard Piqué i, finalment, Carles Aleñá per Ivan Rakitic. Els 85.511 espectadors concentrats a la grada del Camp Nou han dedicat una sonora ovació als tres jugadors en el moment que abandonaven el terreny de joc en senyal d'agraïment per l'espectacle que els han ofert.

En el temps de descompte, Vitolo ha protagonitzat el moment absurd del partit quan ha perdut els papers i ha vist dues targetes grogues consecutives per encadenar dues faltes sobre Neymar.

Amb aquesta victòria solvent, els blaugranes han deixat clar que no tenen cap intenció de deixar escapar ni un punt en la recta final de la Lliga i posen pressió i emoció. Sorpreses a banda, la lluita pel títol del campionat domèstic quedarà en concentrada en el duel particular entre el FC Barcelona i el Reial Madrid.