Barça

El Barça passa pàgina i se centra en la Lliga, i Mascherano diu que "molesta que el Barça jugui bé"

Encara es parla del partit de dimarts del Barça davant l'Arsenal, però l'equip ja ha passat pàgina i està centrat en el de Lliga, diumenge al camp del Sevilla. Guardiola no vol perdre el fil i, conscient de la dificultat de l'enfrontament, no estalviarà jugadors. Tornarà Piqué. Ahir, Pedro i Mascherano van recuperar al gimnàs. Avui ja estaran al cent per cent. L'argentí ahir va parlar clar en assegurar que l'equip blaugrana guanya gràcies al bon futbol, i va titllar d'"hipòcrites" i "rucs" aquells que pensen que el conjunt blaugrana està consolidant els seus èxits en el favor arbitral.

Actualitzat
El migcampista argentí Javier Mascherano va assegurar ahir que està cansat d'escoltar que el Barcelona guanya pels àrbitres i va denunciar que els que utilitzen aquest argument ho fan perquè "molesta que un equip jugui bé", ja que "no és fàcil fer-ho així". "Quan un equip guanya i juga bé, se'l vol tombar de qualsevol manera, i aquest Barça no és l'excepció. Ja va passar amb la selecció d'Espanya al Mundial. Quan Suïssa la va guanyar en el primer partit, tothom estava content", va manifestar l'argentí en roda de premsa. Mascherano va titllar d'"hipòcrites" i "rucs" els que pensen que el conjunt blaugrana està consolidant els seus èxits en el favor arbitral i va posar, sense anar més lluny, l'exemple del partit de Lliga de Campions contra l'Arsenal.

"El Barça sempre guanya per l'àrbitre, mai no ho fa pel seu joc, per haver tirat 19 vegades a l'arc, per haver tingut el 74 per cent de possessió, per haver fet 900 tocs", va lamentar. Entén que el tècnic dels "gunners", Arsène Wegner, es queixi de l'expulsió de Van Persie, però va recordar que a l'Emirates va haver-hi un gol mal anul·lat al Barça i un penal no assenyalat a Pedro, i que en el partit del Camp Nou l'àrbitre no va xiular un penal a Messi i que també hauria hagut d¡expulsar Koscielny. "D'això, ningú no en diu res", s'ha queixat Mascherano, que va afegir que "el Barça va jugar a l'estil Barça, va mostrar més ambició i va anar a buscar el partit, com ho va fer també en l'anada, i per això es va classificar".

El capità de la selecció argentina va recordar a Wegner que el resultat final, amb o sense l'expulsió de Van Persie, havia d'haver estat "5-1 o 6-1", i que "hauria estat injust no haver-nos classificat sense haver rebut ni un sol xut a l'arc".

Sobre el plantejament defensiu de l'Arsenal, Mascherano va dir que no estava sorprès: "M'hi he enfrontat en eliminatòria de Champions amb el Liverpool i intuïa que vindrien a defensar un resultat. Més enllà del fet que és un equip al qual li agrada jugar, no són rucs i, si havien de defensar, ho farien". Encara que el domini del conjunt blaugrana va ser total, va veure perillar l'eliminatòria en la recta final, en una jugada de Bendtner que el mateix Mascherano va avortar "in extremis" perquè va ser més ràpid en carrera que l'atacant de l'Arsenal.

L'argentí va restar importància a aquesta acció, en justificar que aquesta és la seva feina: "No hi ha res d'especial, en això. Altres vegades s'ha donat una jugada semblant i han hagut d'intervenir molts altres companys. El Barcelona va guanyar per l'actuació de tot l'equip, no per aquesta jugada en especial." Mascherano no es considera l'heroi de l'eliminatòria i va deixar clar que sap "molt bé" quin és el seu paper: "Vaig venir aquí amb la mentalitat d'aprendre i gaudir de com juga aquest equip. El meu repte és intentar ajudar i no desentonar entre aquests grands jugadors." Per això, el migcampista no reclama a Guardiola més minuts dels que li dóna. "Et pots queixar tenint davant Iniesta, Xavi i Busquets? Seria un neci si ho fes, em faria vergonya. He treballat molt per arribar a ser aquí, i per mi és una benedicció poder jugar al costat d'aquests jugadors", va concloure.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut