Barça

El Barça oficialitza l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar, que pagarà uns 30 milions d'euros per temporada

El Barça ha anunciat l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar, que passarà a ser el nou espònsor de la samarreta per les cinc temporades vinents. El contracte suposarà uns ingressos d'uns 30 milions d'euros per cada una de les cinc temporades, amb la qual cosa el Barça desbanca el Manchester United i el Liverpool com el club més ben pagat del món; a més, rebrà un bonus de 15 milions fins a final d'aquesta temporada. En total, el Barça ingressarà per aquest acord una xifra al voltant dels 165 milions d'euros. El patrocini serà compatible amb el de l'Unicef i els dos logos compartiran espai a la samarreta del primer equip blaugrana. El vicepresident econòmic del club, Javier Faus, ha explicat els detalls de l'operació, un acord que ha qualificat d'històric i que ha justificat pels greus problemes econòmics que arrossega el Barça.

Actualitzat
El Barça ha signat el contracte de patrocini més alt de la història del món del futbol. El club blaugrana rebrà, en les cinc temporades vinents, uns 30 milions d'euros cada any, de mans de la Fundació Qatar. En un acte a la sala de premsa del Camp Nou, el vicepresident econòmic, Javier Faus, ha anunciat l'acord, els termes del qual s'ampliaran dilluns a les cinc de la tarda, en una altra roda de premsa amb l'assistència del president Sandro Rosell.

Faus ha insistit que aquest acord és històric, que arriba per solucionar els problemes econòmics que han heretat de l'anterior junta directiva i que en cap cas s'hauria fet si el patrocinador fos una marca comercial. Tot i que l'acord ja està en marxa, la samarreta del Barça encara no lluirà el logo de la Fundació Qatar fins a l'estiu vinent. En les pròximes setmanes, es negociarà com es compatibilitza aquest logo amb el d'Unicef, que, en cap cas, no marxarà de la samarreta de l'equip blaugrana.

Faus ha volgut desvincular qualsevol semblança entre les relacions comercials de Laporta amb l'Uzbekistan i la del Barça amb Qatar i ha assegurat que "comparar Qatar amb l'Uzbekistan és un despropòsit", ja que, segons el vicepresident econòmic, l'emirat àrab és un país emergent mentre que a l'Uzbekistan no es respecten els drets humans. Faus també ha reconegut que "teníem la certesa que hi havia altres clubs europeus interessats a tancar un acord amb la Fundació Qatar" i ha reafirmat el compromís del govern del Qatar com a mitjancer en el conflicte de Palestina o l'ajuda a les zones devastades pel tsunami de l'Índic.

Fins ara el Manchester United, amb 23 milions d'euros, era el més ben pagat, seguit del Reial Madrid, amb la mateixa quantitat, i el Bayern de Munic, amb 16 milions per temporada. El Barça cobraria més de 30 milions anuals. Es dóna la circumstància que el Reial Madrid també anava al darrere d'aquesta operació.
Anar al contingut