Joan Carles Navarro, que ha fet un bon tercer quart, en una imatge d'arxiu

El Barça, nou líder de la Lliga Endesa gràcies al seu triomf a la pista del CAI Saragossa i la derrota del València Basket

El FC Barcelona Lassa és el nou líder de la Lliga Endesa, empatat a victòries (19) amb l'anterior líder, el València Basket. Els blaugrana han sentenciat en un bon tercer quart, però han patit una mica més del compte en l'últim

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona necessitava guanyar el CAI Saragossa i que el Reial Madrid derrotès el València Basket per assaltar el liderat de la Lliga Endesa. I aquesta tarda de diumenge, aquests dos resultats s'han produït. Els blaugrana han guanyat els aragonesos per 76 a 87, i els blancs han derrotat els valencians per 94 a 95.

Justin Doellman (14 punts, 3 rebots) ha anotat els primers 10 punts dels blaugrana, que han començat manant amb 6 punts de marge (4-10). Mentre l'aler pivot sumava amb facilitat, els aragonesos no trobaven el camí a la cistella , errant 10 dels seus primers 14 llançaments de camp. Les pilotes perdudes pels de Pascual, però, mantenien els de casa a prop en el marcador fins que Stratos Perperoglou ha connectat un triple (9-16). La defensa local ha millorat després d'un temps mort, però Pau Ribas l'ha trencat amb 5 punts consecutius per tancar el primer quart 13 a 21.

La diferència visitant ha arribat fins als 12 punts en els primers minuts del segon quart abans que el CAI ha donat un pas endavant en defensa i intensitat per sumar un parcial de 0 a 8. Brad Oleson i Ribas (12 punts), el millor visitant dels primers 20 minuts, han tornat a obrir forat des de la línia de tres punts, però l'equip , espès en atac, no ha tingut prou encert per marxar clarament en l'electrònic. Els blaugrana, que no trobaven espais per jugar a prop, s'han refugiat en el llançament llunyà per arribar al descans guanyant 37 a 45.

Un bon tercer quart

El Barça Lassa ha tornat dels vestidors decidit a sentenciar per la via ràpida, obrint la segona meitat amb un parcial de 2 a 12 liderat per Joan Carles Navarro (10 dels seus 11 punts en aquests 10 minuts) i Perperoglou (13 punts). Doellman, que no havia tornat a anotar des del començament del matx, ha donat als visitants un avantatge de 21 punts, augmentat fins els 23 entre Samardo Samuels i Perperoglou. Al final d'aquest període el resultat era prou clar, 53 a 72.

L'últim quart, amb tot perdut, l'equip de Saragossa ha intentat la remuntada a base de caràcter davant un rival que ja havia donat el matx per tancat. Stevan Jelovac (21 punts, 6 rebots), amb el canell calent, ha posat els de casa a només 7 punts. Tomas Satoransky (10 punts, 7 rebots, 5 assistències) s'ha associat amb Ante Tomic (11 punts, 11 rebots) en dues jugades i l'equip català ha recuperat l'alè. Els homes d'Andreu Casadevall, però, han seguit insistint. A1:30 del final, Jordan Swing ha anotat el 76 a 83. No han aconseguit reduir més el marge.

Aquest triomf, unit a la derrota del València Basket davant del Reial Madrid per 94 a 95, ha donat al Barça Lassa el liderat de la Lliga Endesa amb les mateixes victòries que els valencians. El base Sergio Llull ha estat clau, anotant els últims 8 punts dels blancs, entre ells el triple guanyador des de la seva pròpia pista a l'últim segon de joc.