Actualitat blaugrana

El Barça només ha sumat 10 dels últims 21 punts i el joc de l'equip no millora

Frank Rijkaard havia programat per avui un entrenament voluntari, i no serà fins demà quan la plantilla comenci a preparar el partit de diumenge contra el Celta. La majoria dels jugadors han anat al Camp Nou, però s'han quedat al gimnàs fent excercicis de recuperació. Només Valdés, Puyol, Zambrotta i Sylvinho han saltat a la gespa. El títol honorífic de campió d'hivern en solitari no pot amagar que el Barça es troba en una important crisi de joc i també de resultats. Ronaldinho no està forma i a l'equip li costa moltíssim crear ocasions de perill.

Actualitzat

Líder, però en crisi. L'entrenador Frank Rijkaard i els mateixos jugadors ja no amaguen que l'equip no està fi, tot i que la classificació pugui fer pensar el contrari. Les dues últimes temporades, però, els blaugrana al final de la primera volta tenien set punts de renda sobre els seus perseguidors; ara només un. La renda l'ha dilapidada les últimes set jornades.

Dels 21 punts disputats, només n'ha sumat 10. L'equip ha perdut ritme, però sobretot capacitat golejadora: només nou gols en els últims set partits de Lliga, una estadística, a sobre, maquillada pels 3 gols que el Barcelona va fer diumenge al Nàstic. L'equip de Rijkaard fa dos mesos que no guanya fora de casa; una derrota dolorosa al derbi de l'estadi Olímpic i tres empats per la mínima al camp del Llevant, el Getafe i el Betis, sempre amb gols a pilota parada.

La defensa ha donat signes evidents de debilitat i el porter Víctor Valdés ha acabat sent el jugador més determinant els dos últims mesos. La versió oficial és que els rivals han après com han de jugar amb el Barcelona. Saviola ha estat un miraculós recurs d'última hora, mentre s'espera amb candeletes el retorn d'Eto'o i Messi. Però la prioritat blaugrana és intentar recuperar un desconegut Ronaldinho, a qui l'afició va xiular diumenge. Una màxima de l'esport diu que es juga com s'entrena, i el brasiler no s'entrena gaire.

Reducció del deute

El vicepresident Ferran Soriano ha fet aquesta tarda balanç econòmic de la primera part de la temporada. Soriano ha explicat els números del Barça del juliol al desembre, on cal destacar que l'entitat barcelonista ha reduït en els últims sis mesos, 19 milions d'euros del seu deute net, que actualment puja a 186 milions i que disminuirà fins als 173 milions al final de la present temporada, segons ha previst la junta directiva blaugrana.

El vicepresident econòmic del Barça també ha dit que el club blaugrana crea més ingressos que mai: 144 milions d'euros en la primera meitat d'aquesta temporada.

A més, Soriano ha assegurat que el Barcelona no es planteja "a curt termini" ampliar el contracte de Ronaldinho, que finalitza el 30 de juny de 2010.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut