El Barça no té pietat de l'Osasuna i suma un contundent triomf per mantenir-se en el liderat (7-1)

Els blaugranes han golejat sense contemplacions el cuer ressagat del campionat amb dianes de Messi (2), André Gomes (2), Paco Alcácer (2) i Mascherano, de penal

David CarballoActualitzat

El FC Barcelona no ha tingut pietat de l'Osasuna i ha sumat una victòria vital per mantenir intactes les seves opcions de lluitar pel títol de lliga. Els blaugranes han golejat sense contemplacions el cuer ressagat del campionat per 7-1, amb dianes de Messi (2), André Gomes (2), Paco Alcácer (2) i Mascherano, de penal.

Luis Enrique ha sacsejat l'onze titular per rebre la visita d'un Osasuna que arribava al Camp Nou amb onze baixes. El tècnic blaugrana ha fet fins a cinc canvis respecte a l'equip que es va imposar en el clàssic al Bernabéu i ha tornat a apostar pel 3-4-3, amb André Gomes com a sorprenent extrem dret.

Poc abans de l'inici del matx, el Camp Nou ha desplegat una pancarta gegant d'homenatge als 500 gols de Leo Messi amb la samarreta del Barça. El crac argentí, l'únic membre del trident que no ha descansat, s'ha encarregat de tombar la resistència del cuer de la lliga en el minut 12. El 10 blaugrana ha robat una pilota al mig del camp i ha culminat la jugada amb una vaselina precisa per sobre de la sortida de Sirigu.

L'Osasuna ha intentat defensar-se amb ordre, però ha estat inofensiu davant la porteria de Ter Stegen, i el Barça, sense necessitat de trepitjar l'accelerador, ha tingut sempre el duel controlat. Sense Neymar, sancionat, ni Luis Suárez, a la banqueta, Messi ha monopolitzat les ocasions de perill de l'equip blaugrana, que al cap de mitja hora de l'inici ha encarrilat la victòria fent el 2-0. André Gomes, amb una bona rematada des del punt de penal, ha fet arribar la pilota al fons de la xarxa, un gol que ha celebrat amb un gest de ràbia.

Mascherano s'estrena de penal

En l'inici de la represa, el Barça ha sortit adormit i l'Osasuna ha revifat amb un gol de falta de Roberto Torres, que ha sorprès Ter Stegen amb un llançament en paràbola. Durant uns instants, el nerviosisme ha planat sobre el Camp Nou i el porter alemany ha hagut d'intervenir per desviar un xut de Sergio León, però només ha estat un miratge. Els blaugranes han reaccionat davant l'enrabiada de Luis Enrique a la banqueta i han anat ràpidament per feina.

Mascherano ha estat a punt de fer el seu primer gol amb el Barça amb un cop de cap, però entre Sirigu i el pal ho han acabat evitant. Poc després, André Gomes ha fet el tercer i ha estat el preludi d'una golejada. Messi ha marcat el quart en el minut 62 i a continuació Luis Enrique li ha donat descans pensant en el derbi de dissabte que ve a Cornellà-el Prat.

Amb el duel completament sentenciat, el Barça no ha tingut pietat d'un Osasuna enfonsat i que ha acabat sortint escaldat. Paco Alcácer ha culminat la maneta, però encara faltava el moment culminant de la nit. En el minut 68, Denis Suárez ha estat objecte de penal i Mascherano, davant la petició dels seus companys, ha transformat la pena màxima amb un xut potent i pel centre. El seu primer gol com a blaugrana després de 319 partits.

Paco Alcácer, a quatre minuts del final, ha fet el setè i definitiu de la nit davant d'un Osasuna que ja ha encaixat 82 gols, la pitjor marca de la seva història en la màxima categoria, i després d'aquesta nova desfeta ha culminat el descens matemàtic a la Segona Divisió.