Barça

El Barça no renova el contracte de Joan Vilà, director de Metodologia i ideòleg de model futbolístic blaugrana

Gran defensor del model futbolístic blaugrana, després de 40 anys de servei al Barça, el club ha decidit no renovar-li el contracte

Santi PadróActualitzat

La màgia de Xavi o la manera de defensar de Puyol no s'entendrien sense un nom propi: el de Joan Vilà, fins fa poc director de Metodologia del FC Barcelona.

Des del novembre del 2011, Joan Vilà ha format part de l'àrea de metodologia del Futbol Club Barcelona, un equip en què també hi eren, inicialment, el preparador físic Paco Seirul·lo i el fisioterapeuta Emili Ricart. Vilà va descobrir, entre altres, un jove organitzador en els equips inferiors que es deia Xavi Hernández i, uns anys després, va tenir incidència directa en la millora del joc de Carles Puyol.

Però la seva tasca més important ha estat intentar marcar el full de ruta de tots els equips del fubol base a través dels conceptes del control, la conservació i la recuperació de la pilota després de perdre-la.

Un agraïment públic en la junta directiva del club d'ahir, dilluns, ha posat el punt final a l'aportació d'aquest tècnic en l'àrea de metodologia del Barça.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut