El Barça no passa de l'empat a un al camp del Betis en un partit força dolent dels de Rijkaard

El Barça va empatar al Ruiz de Lopera davant el Betis (1-1), en partit ajornat per la disputa del Mundial de Clubs al Japó i corresponent a la jornada 15. Els de Rijkaard sumen quatre partits sense guanyar fora de casa a la Lliga i han tornat a evidenciar que no es troben en el seu millor moment de la temporada. Tot i això, els blaugranes són líders en solitari amb un punt d'avantatge sobre el Sevilla i el Madrid. Els bètics es van avançar amb un gol del brasiler Robert, i els blaugranes van empatar amb una rematada de cap de Márquez.

El conjunt blaugrana es jugava davant el Betis la possibilitat de col·locar-se com a líder en solitari de la Lliga. Després del pobre espectacle ofert diumenge passat davant el Nàstic, els blaugranes volien donar una bona imatge, tot i comptar amb dues baixes en defensa (Belletti i Zambrotta).

El matx va començar amb domini dels andalusos, que van sortir pressionant entre línies, mentre que els homes de Frank Rijkaard no tenien les idees clares a l'hora de construir jugades d'atac. Els bètics van avisar en els primers deu minuts amb dos xuts des de la llarga distància dels brasilers Sobis i Assunçao, que va aturar Víctor Valdés. En un partit amb moltes imprecisions, els catalans van començar a controlar la pilota al cap d'un quart d'hora, tot i que sense crear clares ocasions de gol. La més clara de la primera part va arribar en el minut 31, després d'una passada a l'espai de Deco per Saviola, però Melli es va avançar a l'argentí i va enviar la pilota a córner. Dos minuts més tard, el mateix Saviola -que segueix com a titular- va xutar massa creuat a l'interior de l'àrea.

El Betis es va avançar en el marcador en la primera ocasió que va tenir. En el minut 36, Assunçao treu un córner, toca de cap Nano i Robert, absolutament sol al segon pal, remata a plaer a boca de canó. El Barça va intentar reaccionar, però el seu joc era lent i massa previsible. Ronaldinho intentava fer mal pel centre, Motta pressionava al mig del camp, i Gio pujava en repetides oportunitats per la banda esquerra. Tot i així, l'equip blaugrana s'estavellava contra la defensa andalusa. A més, en els deu últims minuts de la primera meitat, fruit de la impotència, Motta, Deco i Gio van veure la targeta groga. Amb 1-0 favorable al Betis, es va arribar al descans.

En la segona part, el conjunt barcelonista va sortir a buscar l'empat. En el minut 52, Deco treu una falta i Motta no arriba per molt poc a la rematada. En el 54, Ronaldinho obre a la banda dreta i el xut de Giuly surt ajustat a la base del pal esquerre de Doblas. El Barça estava insistint i finalment va arribar el gol de l'empat. En el minut 60, Deco serveix un córner i Márquez, avançant-se al marcatge de Juanito, remata de cap al primer pal, sorprenent el porter bètic.

A partir del gol del mexicà, els andalusos sembla que van donar per bo l'empat i es van dedicar a sortir en perillosos contraatacs. L'equip blaugrana va dominar a plaer un Betis on Melli va realitzar un gran marcatge a Ronaldinho. En el minut 76, Fernando va desaprofitar una bona centrada de Sobis quan es trobava desmarcat. Un minut després, la resposta va ser de Gudjohnsen, que va substituir Saviola coincidint amb el gol blaugrana. L'islandès no va poder rematar una centrada d'Oleguer i Doblas va aturar sense problemes. Els homes de Rijkaard van intentar fer el gol de la victòria en la recta final del matx, però sense encert de cara a porteria. De fet, el Betis hauria pogut endur-se els tres punts en el descompte, si hagués entrat una rematada de Dani, totalment sol davant de Valdés.

Amb aquest empat, el Barça avantatja en un punt el Sevilla i el Reial Madrid, un cop finalitzada la primera volta del campionat de Lliga.