El Barça no falla a Atenes (0-3) i passa als vuitens de final com a primer de grup

El Barça ha certificat la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Els de Guardiola van guanyar per 0-3 al camp del Panathinaikos i es van assegurar la primera plaça del grup. Dues dianes de Pedro i un altre gol de Messi, que va marcar en els últims 10 partits, van segellar un triomf clar i ben treballat. El Barça es carrega de confiança abans del clàssic de dilluns que ve. En l'altre partit del grup D, el Rubin Kazan va guanyar el Copenhaguen per 1-0 gràcies a un penal transformat per Noboa. Aquest triomf manté vives les opcions de classificació dels russos.

Partit plàcid del Barça, però ple d'incidències: per començar, una xarxa trencada; després, una pilota mal inflada que es va haver de canviar; a la segona part, un espontani mal educat va menysprear Messi abans que el partit s'hagués de tornar a parar per culpa dels petards i les bengales que hi havia a la graderia. A Grècia, doncs, molt de soroll local i futbol només del Barça, amb tres gols fantàstics.

L'1-0, a la primera part, de Pedro, després d'una passada de Dani Alves; el 2-0, tot just començar la segona part, en una acció típica del joc blaugrana, amb molts tocs: Xavi per Iniesta, aquest per Adriano i la passada enrere va servir perquè Messi anotés per desè partit consecutiu. El marcador el va tancar una altra vegada Pedro, després d'un canvi de joc d'Alves i una altra pilota enrere d'Andrés Iniesta.

El Barça és matemàticament primer de grup i ja pot pensar en el Reial Madrid. Xavi, que va ser substituït per precaució, arribarà al clàssic de dilluns en unes condicions perfectes, com la resta dels seus companys. El compte enrere ja ha començat.