El Barça manté el pols en la Lliga amb una victòria al camp del Saragossa (1-4)

El Barça manté el pols amb el Reial Madrid, i a l'espera del partit d'aquest diumenge contra el València al Bernabéu, s'ha tornat a posar a tres punts dels blancs enla classificació. I això que els de Guardiola han sortit desorientats a La Romareda i han vist com Aranda inaugurava el marcador després que ell mateix fallés amb anterioritat un penal que ha parat Valdés. Però Puyol, un doblet de Messi i Pedro han capgirat el matx d'un duel més complicat del previst contra un Saragossa que ha jugat tota la segona meitat amb deu per l'expulsió d'Abraham just abans del descans.

El Barça no ha fallat a La Romareda, i a l'espera del partit que ha de jugar el Reial Madrid contra el València al Bernabéu, s'ha tornat a situar de forma provisional a només tres punts dels madridistes. Els blaugrana han acabant golejant el Saragossa per 1 a 4 en un duel més igualat i complicat del que reflecteix el marcador final.

Després de l'esforç europeu contra el Milan en la Champions i amb les absències de Busquets, Xavi i Iniesta a l'onze inicial, els de Guardiola han sortit desconnectats, i en el minut 24, Víctor Valdés ha fet un penal a Aranda, però el porter del Barça hi ha posat remei parant el xut des dels 11 metres. La desorientació catalana, però, ha continuat i a la mitja hora de partit Aranda ha marcat per al Saragossa en una jugada afortunada.

Ha estat aleshores quan el Barça ha començat a reaccionar i, al minut 36, Puyol, aprofitant una greu errada del porter Roberto, ha posat una mica d'ordre empatant el partit. Abans de la mitja part, Messi ha començat a gestar una altra gran actuació a La Romareda i ha marcat l'un a dos. A més, abans del descans, els locals s'han quedat amb un home menys per expulsió d'Abraham, que ha vist la segona targeta groga per agafar Alexis dels pantalons.

La sentència s'ha fet esperar

Tot i la superioritat numèrica, el Barça ha trigat molt a sentenciar el partit. Adriano ha fet una mala centrada en una opció de gol molt clara. I, més tard, ha estat Messi qui ha perdonat en la definició. L'emoció ha quedat tancada a set minus del final, quan Paredes ha comès un clar penal a Alexis. Messi, en un estil poc habitual, ha fet l'un a tres amb un potent xut i ha deixat el partit vist per a sentència.

Una gran combinació entre Pedro i Messi que ha culminat el canari ha servit per tancar el partit i culminar la golejada d'un Barça que ha patit més del compte. Amb aquest gol, Pedro ha tornat a marcar a la Lliga, un fet que no passava des del 21 de setembre. Al final, victòria vital per augmentar la pressió sobre el Reial Madrid, ara, momentàniament, a tan sols tres punts de distància.

Alves, lesionat al bíceps femoral

La nota negativa del partit a Saragossa podria ser una lesió al bíceps fermoral de Dani Alves. El brasiler ha rebut una entrada de Lafita en començar la segona part i, en sentir molèsties, ha estat substituït per Montoya per precaució. A Alves li faran diumenge proves mèdiques per veure l'abast de la lesió.