Luis Suárez envoltat de contraris (EFE)

El Barça manté el liderat golejant l'Sporting i Luis Suárez és "pichichi" amb un pòquer de gols (6-0)

Després d'una primera part fluixa, Messi ha fet revifar l'equip a la segona. Luis Suárez, amb quatre gols, ha pres a Cristiano Ronaldo el liderat de la classificació de golejadors de la Lliga.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona manté el liderat de la Lliga amb una golejada sobre l'Sporting (6-0), en un matx on han marcat els tres membres del trident. Luis Suárez n'ha fet 4. Els blaugrana han començat el matx coneixedors de les victòries dels dos equips que el persegueixen a la Lliga, l'Atlètic i el Reial Madrid. I conscients de la necessitat ineludible de sumar els 3 punts. La seva primera arribada ha estat en el minut 3, quan Messi ha rematat de cap fora una centrada de Sergi Roberto, aquest dissabte el lateral dret titular de l'equip en el lloc de Dani Alves.

L'Sporting ha tingut la seva ocasió a la contra en el minut 10, però Menéndez no ha sabut definir sol davant de Claudio Bravo. Només 2 minuts més tard, Leo Messi ha fet el primer gol de la nit. Un mal rebuig dins l'àrea del porter Cuéllar ha donat l'oportunitat a Messi de marcar, de cap, des de la frontal. Poc després d'aquest gol, en el minut 14, el Camp Nou ha dedicat una ovació a Johann Cruyff.

Els asturians, obligats també a sumar per evitar el descens a Segona, no s'han tancat al seu camp i han buscat l'empat. Els homes d'Abelardo s'han acostat a la porteria barcelonista, però la seva falta d'eficàcia ha evitat mals majors per un Barça contemplatiu, poc intens i permissiu en defensa. Neymar ha aparegut amb 4 retalls dins l'àrea, però Luis Suárez no ha pogut culminar la seva cessió enrere. Poc després ha estat el davanter brasiler el que no ha tancat amb un gol una gran passada des del mig del camp de Messi que l'ha deixat sol davant del porter visitant. En el minut 44, primer Mascherano i després Piqué sota pals han evitat el gol de l'Sporting.

Messi revifa l'equip

Tornant dels vestidors, Alves ha substituït Sergi Roberto, amb molèsties al turmell. Messi ha buscat el gol amb insistència. L'argentí era l'únic que generava perill, però els seus companys no estaven inspirats. Una assistència seva ha habilitat Neymar en el minut 59. El brasiler ha estat lent i tou en la resolució. Amb el seu caràcter l'argentí ha contagiat els seus companys

El patiment ha acabat en el minut 63, en un contraatac d'Andrés Iniesta, quan Luis Suárez ha empatat amb Cristiano Ronaldo al capdavant de la llista de golejadors de la Lliga Espanyola. L'uruguaià estava en fora de joc quan Iniesta ha donat l'assistència. Amb el 2 a 0 Piqué ha deixat el seu lloc a Marc Bartra.

Messi ha pogut fer el tercer rebent una pilota de Neymar dins l'àrea, però Canella ha salvat el gol gairebé sota pals. En la jugada següent, el mateix defensor ha tocat dins l'àrea amb les mans una centrada d'Alves. Luis Suárez s'ha posat pitxitxi de la Lliga en el minut 73. Arda Turan ha entrat per Rakitic poc abans que Sanabria fes caure Neymar prop de la seva porteria. Suárez, novament, ha marcat des dels 11 metres.

El festival de penals ha continuat en el minut 84, quan Clos Gómez ha castigat molt rigurosament un lleu contacte de Vranjes, que a més ha vist la segona targeta groga en la jugada, sobre Neymar. El brasiler ha aconseguit el cinquè gol, tot i que Cuèllar ha estat a punt d'aturar-lo. A tres minuts del final Suárez ha arribat al pòquer de gols, després d'una bona passada de Messi. L'uruguaià, després de sumar 8 gols en els últims dos partits, és pitxitxi amb 34.

Abans del començament del matx el FC Barcelona ha homenatjat el seu exjugador Enrique Castro "Quini", representant institucional de l'Sporting. L'exdavanter ha rebut l'escut d'or i brillants del club i ha estat ovacionat pels aficionats.