El Barça li torna augmentada al Celta la golejada de la primera volta en una altra nit estel·lar del trident (6-1)

El Celta és l'únic equip que ha estat capaç de guanyar dos partits contra el Barça de Luis Enrique. Aquest diumenge, els blaugrana han igualat el balanç en lliga amb la seva bèstia negra. Des que els dirigeix l'asturià, dues victòries per a cadascú. I a més, li han tornat la golejada de la primera volta d'aquesta lliga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha superat el seu rival més temible des que l'entrena Luis Enrique, el Celta de Vigo (6-1). L'asturià ha presentat, davant l'equip que l'havia derrotat en 2 dels seus 3 partits previs, un onze de gala amb Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Sergi Roberto, Iniesta, Messi, Suárez i Neymar. El tècnic visitant Eduardo Berizzo no ha pogut fer el mateix, amb les baixes dels lesionats Nolito i Fontàs i els sancionats Aspas, Orellana i Sergi Gómez.

Tot i les absències, el Celta s'ha mostrat sòlid en els primers minuts, negant els espais al rival. La primera aparició de Luis Suárez no ha passat fins al minut 10, quan ha provocat una falta que Messi ha xutat fora per poc. Cinc minuts més tard, després d'un robatori i una assistència d'Iniesta, el porter Sergio ha aturat el xut de Messi.

Els gallecs han tingut la seva ocasió per obrir el marcador en el minut 24, quan una errada de Sergi Roberto ha habilitat un contraatac. Bravo ha aturat el perillós xut de Planas. El Barça no trobava continuïtat en el seu joc, però Messi ha exercit de desllorigador amb un xut de falta en el minut 28 que ha entrat per l'escaire de la porteria visitant. La resposta ràpida ha arribat en un xut espectacular de Beauveau que ha obligat Bravo a intervenir. En el minut 38, Jordi Alba no ha estat encertat en una acció amb Guidetti dins l'àrea, i ha fet caure de forma evident el davanter del Celta. El mateix jugador ha transformat aquest penal en el gol de l'empat, un minut més tard.

Una segona meitat excepcional

Només començar la segona meitat, Messi ha xutat al pal després d'una jugada extraordinària de Neymar amb un driblatge sobre la mateixa línia de fons. El Celta ha tornat amb les línies més endarrerides, cosa que permetia als blaugranes jugar molt més a prop de la porteria rival. El Barça tocava i tocava davant de la frontal, i generava perill. En el minut 58, una genial passada de Messi ha donat mig gol fet a Luis Suárez. L'uruguaià ha fet també la seva part de la feina i ha marcat el 2 a 1.

En el minut 75 el trident ha decidit tancar el matx. Una diagonal de Messi ha acabat en una passada en profunditat a Neymar, que després de superar el porter Sergio, ha quedat molt escorat. El xut del brasiler anava a porteria, però, per si de cas, davant la presència de defensors rivals Luis Suárez ha posat el peu per marcar. Després del gol, Iniesta ha estat substituït per Arda Turan.

Neymar ha tingut el quart en el minut 79 just abans que Messi provoqués un penal de Jonny. I l'argentí, en lloc de xutar a porteria, ha fet una passada endavant, suau, perquè Luis Suárez, entrant des del darrere, fes el seu "hat-trick". Suárez ha donat dues assistències, una en el minut 84 perquè Rakitic aconseguís el 5 a 1 i una altra ja en el temps de descompte que Neymar ha definit de forma elegant i preciosista per marcar el 6 a 1.