Eurolliga

El Barça Lassa ven cara la seva derrota a la pista de l'Unicaja (95-91)

En una pista sempre molt complicada, els blaugrana han plantat cara, però han acabat cedint en un final molt ajustat

David CarballoActualitzat

Sense opcions de classificar-se per als quarts de final, el Barça Lassa de Pesic està aprofitant les últimes jornades de la lliga regular de l'Eurolliga com a banc de proves per als futurs "play-off" pel títol de l'ACB. En una pista sempre complicada com de la l'Unicaja de Màlaga, els blaugrana han fet un inici impecable, però han acabat perdent en un final molt ajustat (85-91).

El Barça ha agafat la iniciativa en el marcador amb un parcial de 5 a 17 que ha obligat Joan Plaza a demanar el primer temps mort del matx. L'Unicaja ha reaccionat en el segon quart i ha castigat la defensa del Barça, que ha encaixat 30 punts en els segons 10 minuts. Aquesta feblesa defensiva ha permès als malaguenys posar-se per davant i arribar al descans amb un mínim avantatge de tres punts (49-46).

Final a cara a creu

En l'inici de la represa, Pesic ha apostat per un cinc de caràcter més defensiu i el Barça ha tornat a recuperar el control. L'Unicaja s'ha bloquejat en atac i ha tingut molts problemes per anotar, mentre que els blaugrana s'han escapat amb dos triples consecutius d'Edwin Jackson i la bona feina d'Ante Tomic sota els taulers.

Però l'Unicaja no s'ha rendit mai i ha tornat a capgirar el resultat advers amb una reacció fulgurant liderada per l'encert en el llançament exterior de Dani Díez, amb un 4 de 4 en triples. El Barça s'ha tornat a veure superat per la intensitat dels locals, que han afrontat l'últim quart amb una diferència de vuit punts (76-68).

Amb només 11 efectius, el Barça ha acusat el desgast físic i l'Unicaja, més fresc físicament, ha premut l'accelerador per allunyar-se amb una màxima diferència de 15 punts. Semblava un desavantatge definitiu, però els blaugrana han tirat de coratge i amor propi i han venut molt cara la seva derrota. Tant que han arribat fins als últims segons amb opcions de victòria, però els ha acabat condemnant la falta de contundència en el rebot defensiu.