El Barça Lassa supera el Reial Madrid i disputarà la final de la Supercopa Endesa (99-93)

El base nord-americà, màxim anotador del partit amb 30 punts, ha liderat el triomf dels blaugrana contra el Reial Madrid en el primer clàssic de la temporada (99-93). L'Herbalife Gran Canària, rival a la final d'aquest dissabte al Buesa Arena.

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa lluitarà pel primer títol oficial de la temporada. Els blaugrana s'han classificat per a la final de la Supercopa Endesa de bàsquet en imposar-se al Reial Madrid per 93 a 99 liderats per un inconmensurable Tyrese Rice, màxim anotador del partit amb 30 punts, i s'enfrontaran a l'Herbalife Gran Canària, botxí del Baskonia en la primera semifinal.

El primer clàssic de la temporada al bàsquet espanyol ha estat marcat per la igualtat i les constants alternatives en el marcador. El nou Barça Lassa de Georgios Bartzokas s'ha mostrat com un equip més agressiu en defensa i imaginatiu en atac liderat per la màgia del base nord-americà Tyrese Rice. Per la seva banda, el Reial Madrid s'ha mantingut fidel a la seva filosofia ofensiva gràcies al seu encert en el llançament exterior, sobretot amb un Sergi Llull en plena forma en el seu primer partit després dels Jocs Olímpics de Rio.

Rice ha començat imparable anotant 11 punts en el primer quart, però sempre ha trobat la rèplica en un inspirat Llull, un malson per a la defensa blaugrana en els dos primers quarts. Abans del descans, el Reial Madrid ha fet el primer intent de trencar el partit i s'ha escapat amb un perillós avantatge de nou punts (48-39). La reacció del Barça ha estat immediata i amb un parcial de 8-0 s'ha arribat amb un ajustat 48-47 al final dels primers 20 minuts de joc.

En la represa, el Madrid ha sortit més encertat i ha tornat a obrir forat però el Barça ha reaccionat amb un parcial de 13-0 que l'ha permès agafar la iniciativa en el marcador. El Buesa Arena ha emmudit quan Rice ha donat l'ensurt en caure malament en una entrada a cistella i fer-se mal al genoll. Després d'uns instants d'incertesa, el base blaugrana s'ha recuperat i ha pogut tornar a la pista per disputar els últims minuts.

Un altre dels nous fitxatges del Barça, Victor Claver, també ha assumit la responsabilitat d'anotar en els moments decisius i ha estat protagonista dels millors moments dels blaugrana en el tercer quart. Els de Bartzokas han tingut una màxima renda de set punts (61-68) i han arribat a l'últim quart amb opcions de sumar el triomf. La gran actuació de Rice, imparable per a la defensa blanca, ha eclipsat el bon partit de Llull i els blaugrana s'han acabat emportant una victòria que dóna impuls al nou projecte del bàsquet barcelonista.

El Gran Canària, rival a la final

El rival del Barça Lassa a la final serà el Gran Canària, que ha derrotat l'equip amfitrió, el Baskonia, per 80 a 84. La brillant actuació del nord-americà Kyle Kuric, que ha fet 24 punts, ha estat clau en la victòria de l'equip visitant. L'equip basc, tot i jugar a casa, ha notat les baixes de l'italià Andrea Bargnani i del francès Rodrigue Beaubois. Els canaris ja dominaven per 7 al descans, 25 a 32. Tot i que el Baskonia ha igualat el marcador en acabar el tercer quart, ha estat el Gran Canària el que ha aconseguit la victòria.