Eurolliga

El Barça Lassa sua de valent per derrotar un Zalgiris molt combatiu al Palau (92-86)

El conjunt de Bartzokas ha fet un pas endavant tot i les baixes per superar el campió lituà, que ha plantat cara fins a l'últim segon, en el debut de Jonathan Holmes

David CarballoActualitzat

El Zalgiris ja va guanyar al Palau la temporada passada i de la mà de l'exblaugrana Sarunas Jasikevicius s'ha convertit en un equip molt combatiu i difícil de superar. El Barça Lassa de Bartzokas ha hagut de suar de valent per derrotar el campió lituà (92-86), que ha plantejat un partit molt travat i amb poc ritme. Els blaugranes sumen la quarta victòria en sis jornades a l'Eurolliga i la tercera de forma consecutiva.

L'inici ha estat ple d'imprecisions per part dels dos equips, tot i que el Barça gairebé sempre ha portat la iniciativa en el marcador gràcies a l'encert anotador de Vezenkov. El Zalgiris, amb una defensa agressiva i amb un joc pragmàtic, ha plantat cara en tot moment i ha complicat les coses a un Barça que ha vist com Tomic s'ha carregat ràpidament amb dues faltes personals.

Amb Tyrese Rice molt ben defensat per Seibutis, el Barça ha tingut problemes en atac i el Zalgiris ho ha aprofitat per capgirar el marcador poc abans del descans. En el segon quart ha debutat el nou fitxatge blaugrana, Jonathan Holmes, que ha intentat ajudar el seu equip davant l'allau de baixes, però que ha evidenciat que encara s'ha d'adaptar i ha acabat eliminat per faltes personals en una estrena discreta.

Rice i Koponen reactiven el Barça

Al descans s'ha arribat amb un ajustat 36-35 i en l'inici de la represa, el Barça ha passat els pitjors moments del matx davant d'un Zalgiris dominador. Però els blaugrana han reaccionat a temps de la mà de Markus Eriksson i, amb un parcial de 13-2, han superat una situació compromesa. A l'encert exterior del suec s'han sumat Tomic i, sobretot, Rice, que ha agafat la responsabilitat en els moments més delicats.

Tot i la reacció del Barça, el Zalgiris mai ha perdut la cara al partit i ha seguit treballant en la mateixa línia. Un triple molt llunyà de Lekavicius ha servit per tancar el tercer quart i en l'últim, la igualtat s'ha mantingut fins que l'electricitat de Koponen ha dinamitat el duel i ha permès al Barça agafar un màxim avantatge de 10 punts (78-68). Però l'encert de l'australià Brock Motum, un autèntic malson i que ha acabat com a màxim anotador amb 26 punts, ha mantingut amb vida el Zalgiris fins als últims segons. La sang freda de Rice i el sorprenent encert de Dorsey en els tirs lliures han certificat el treballat triomf del Barça, el quart en sis jornades i que confirma la recuperació d'un equip molt castigat per les lesions en aquest inici de temporada.