Eurolliga

El Barça Lassa s'imposa a la pista del Maccabi Tel Aviv liderat per Tyrese Rice (69-79)

El base nord-americà del Barça Lassa, màxim anotador amb 21 punts, ha liderat el tercer i meritori triomf dels blaugrana en cinc jornades a l'Eurolliga

David CarballoActualitzat

Tyrese Rice ha estat homenatjat en el seu retorn al pavelló de la mà d'Elias de Tel Aviv poc abans de l'inici del partit. El base nord-americà del Barça Lassa, botxí del Reial Madrid en la final de l'Eurolliga del 2014 a les files del conjunt israelià, no ha tingut pietat del seu exequip i ha liderat el tercer i meritori triomf dels blaugrana en cinc jornades (69-79). Una victòria convicent que rearma de moral un equip encara molt minvat per les baixes.

En una de les pistes més complicades de la competició, el Barça no ha començat gens bé i ha encaixat un parcial inicial de 7-0 que no presagiava res de bo. Però els blaugrana han reaccionat de la mà de l'encert de Claver i Rice i sobretot de la bona feina sota els taulers de Joey Dorsey, un malson per als pivots del Maccabi.

Un col·lapse ofensiu del Barça en l'inici del segon quart, amb més de tres minuts sense anotar, han permès el Maccabi tornar a agafar la iniciativa. Però els blaugrana han respost amb parcial de 2-13 gràcies a dos triples consecutius de Rice i una cistella de Dorsey després d'un rebot ofensiu.

Al descans, els blaugrana han arribat amb un avantatge de sis punts (36-40) i en l'inici de la represa, els de Bartzokas l'han augmentat fins als 11 de la mà d'un Rice imparable en atac. El Maccabi ha intentat reaccionar però els seus millors homes, Goudelock i Weems, no han estat encertats i a més, s'ha topat amb el millor Barça de la temporada.

Rice ha estat el líder indiscutible dels blaugrana a la pista però els seus companys també han fet un pas endavant per tombar un rival que afrontava el duel amb el mateix balanç de dos victòries i dos derrotes. El Barça ha arribat a dominar per 20 punts de diferència (49-69) a falta de cinc rminuts pel final però ha acabat patint de forma inesperada quan tenia el partit guanyat. El Maccabi s'ha arribat a posar a només sis punts amb un Devin Smith "on fire" però s'ha quedat sense temps per culminar la remuntada.