El Barça Lassa s'estavella contra el València Basket (67-76) i queda fora de la final de Copa

Una calamitosa segona part ha condemnat els blaugranes, que havien marxat al descans amb 9 punts d'avantatge

El Barça Lassa tornarà de la Copa de Vitòria amb la cua entre cames després d'haver quedat eliminat a les semifinals pel València Basket (67-76). L'equip blaugrana, capaç de combinar bons minuts amb instants desesperants, continua protagonitzant una temporada per oblidar i ha arribat a desaprofitar un avantatge de fins a 9 punts al descans per acabar perdent amb claredat.

L'inici del partit no oferia bones vibracions per al Barça, que ha arribat a perdre 0-7 i ha trigat gairebé tres minuts a veure cistella. Com en els quarts de final, ha estat Tyrese Rice, amb un triple, qui ha obert el meló. I ha marcat la pauta, ja que el Barça ha buscat descaradament el triple.

Georgios Bartzokas, que a la prèvia ha hagut de prescindir de Stratos Perperoglou, tocat en un turmell, ha apostat d'entrada pels joves Marcus Eriksson, Sasha Vezenkov i Moussa Diagné. Eriksson, l'heroi dels quarts de final, ha fallat els seus primers intents, però el Barça no ho ha acusat en excés perquè ha tingut altres tiradors.

Especialment Vezenkov, que ha clavat un triple per tancar el primer quart i un altre per inaugurar el segon que han començat a establir diferències. També Ante Tomic s'ha mostrat resolutiu a sota els taulers per sumar 11 punts en la primera meitat (i 18 en total). A l'altre bàndol, només Fernando San Emeterio aguantava el tipus d'inici.

El Barça ha marxat al vestidor amb 9 punts de renda (38-29) i amb la sensació que tenia el partit sota control a base d'alentir el ritme de partit i de jugar amb homes baixos per buscar el tir llunyà.

S'encallen al descans

Però a la represa ha reaparegut la pitjor versió del Barça: 4 minuts sense marcar ha permès al València eixugar els nou punts de desavantatge i posar-se al davant en el marcador (41-46) gràcies a tres triples consecutius del bagenc Rafa Martínez, i, tot i que Eriksson ha recobrat l'encert amb un triple, l'equip blaugrana ha continuat a la deriva. I el València ha aprofitat les facilitats per anar marxant al marcador fins a arribar als deu punts de diferència (48-59). Un triple de Koponen sobre la botzina ha maquillat la situació (51-59).

El Barça necessitava una reacció que no acabava d'arribar, tot i alguns intents a la desesperada, i el pas del temps no ha fet més que consolidar el triomf de l'equip de Pedro Martínez, que serà el merescut rival del Reial Madrid en la gran final.