Eurolliga

El Barça Lassa reviu els fantasmes i s'estavella contra el Galatasaray (78-64)

Els mèrits individuals de Tyrese Rice han salvat els de Bartzokas d'una desfeta més contundent a Istanbul

Oriol LlachActualitzat

El Barça Lassa ha viatjat a Istanbul amb l'objectiu d'esborrar la mala imatge que va donar fa una setmana davant del Reial Madrid al Palau Blaugrana, però lluny d'aconseguir-ho, els de Bartzokas han tornat a exhibir un joc irregular que s'ha acabat saldant amb una dolorosa derrota, 78-64.

Nova cita d'Eurolliga davant d'un rival que no havia de ser complicat, el Galatasaray, penúltim a la competició europea. Els turcs han sortit al parquet amb les idees molt clares, perfectament desplegats i amb la determinació de neutralitzar l'home més desequilibrant del Barça Lassa, Tyrese Rice, que ha patit un marcatge hermètic que l'ha desgastat físicament. Els blaugranes han donat la seva millor imatge de tot el partit durant el primer quart, 17-16.

El segon temps han destacat dos noms: Víctor Claver, que ha tornat a defensar la samarreta del Barça Lassa després d'estar-se gairebé quatre setmanes de baixa, i el també recuperat Justin Doellman. Tots dos han tingut ocasió de disputar uns minuts, tot i que la seva intervenció ha estat molt més discreta del que és habitual.

El duel particular de triples entre Vladimir Micov i Tyrese Rice ha donat una dosi extra d'espectacle a l'Abdi Ipekci Arena. L'efectivitat de cara a cistella del base nord-americà del Barça Lassa ha permès que els turcs no marxessin en el marcador en el segon quart. En els últims minuts, però, han saltat totes les alarmes després que els blaugranes hagin regalat diversos rebots ofensius i hagin perdut pilotes que feien enfadar de valent Georgios Bartzokas a la banqueta. Els fantasmes del clàssic de fa set dies tornaven a planar entre els jugadors del Barça Lassa. 35-39 abans del descans.

A la represa, els blaugranes no han tornat al parquet especialment concentrats i de seguida s'han trobat amb un parcial de 5-0 en contra. Lluny de reaccionar, els homes de Bartzokas s'han desconnectat i han deixat que el Galatasaray obrís un perillós forat de 12 punts en el marcador. Les accions individuals de Tyrese Rice han estat un baló d'oxigen per als blaugranes.

El treball defensiu dels blaugranes ha seguit en la tònica gris, tan sols un solitari Joey Dorsey ha fet el que ha pogut per evitar la desfeta fins que ha vist l'antiesportiva i s'ha vist obligat a baixar la pressió. 61-48, al final del tercer quart.

En l'últim temps, el Barça Lassa ha millorat la seva imatge i ha tornat a donar certes bones sensacions de joc col·lectiu. Amb un Tyrese Rice al límit del desgast físic, els seus companys han presentat símptomes de tornar a entrar en el partit. Però els triples de Guler, 4 de 7, han deixat per terra les esperances de la remuntada. El resultat final, 78-64.

La dinàmica negativa del Barça Lassa en l'Eurolliga no dóna molt bons auguris de cara al pròxim partit en la competició europea, d'aquí una setmana, davant del Panathinaikos, o el que és el mateix, l'especial retorn de Xavi Pascual al Palau Blaugrana, per primer cop, com a rival (divendres 2 de desembre a les 21.00, en directe per Esport3)