Marcus Eriksson i Edwin Jackson, els dos màxims anotadors, en una acció del partit (@FCBbasket)

El Barça Lassa guanya l'Estudiantes i es refà de la patacada europea (92-80)

Els de Georgios Bartzokas han reaccionat bé després de la dolorosa derrota a l'Eurolliga contra el Madrid i es mantenen en el liderat a la competició domèstica

Després d'un inici fred, encara amb el partit de divendres a la retina, Tomic ha posat la primera pedra en la setena victòria del Barça a la Lliga Endesa. El pivot croat ha estat la principal amenaça ofensiva sota els taulers durant el primer quart, que ha acabat amb un 28 a 22 que presagiava el domini dels blaugranes contra un Movistar Estudiantes que ha trobat en Edwin Jackson l'únic argument ofensiu. L'exbarcelonista ha acabat el partit amb 25 punts i es referma com a màxim anotador de la competició al davant d'un Rice dosificat aquest diumenge.

A l'inici del segon quart, el Barça Lassa ha trencat definitivament el partit en dos minuts d'encert des de la llarga distància. Quatre triples d'Olesson, Eriksson, Holmes i Koponen han obert una escletxa al marcador, i han situat una diferència al voltant dels vint punts que s'ha anat mantenint fins als darrers minuts. Després d'un tram de poca anotació per part dels dos equips, s'ha arribat a la mitja part amb un avantatge barcelonista de 19 punts (51-32).

A la segona meitat, el Barça ha gestionat la renda davant un pobre Movistar Estudiantes que en cap moment ha inquietat els de Bartzokas. Els blaugranes han aixecat el peu de l'accelerador i el tècnic grec ha aprofitat per donar minuts a jugadors menys habituals com Marcus Eriksson. El tirador suec ha acabat com a màxim anotador de l'equip, amb 18 punts, un més que Tomic, i un 4 de 6 en triples. El 92 a 80 final deixa el Barça Lassa instal·lat, amb set victòries, en el lideratge de la Lliga ACB.