Eurollig

El Barça Lassa fa aigües a Krasnodar i no estarà a la Final Four de Berlín (81-67)

L'equip de Xavi Pascual s'ha vist superat pel Lokomotiv Kuban en el cinquè i definitiu partit de l'eliminatòria de quarts de final després de culminar un desastrós últim quart

David CarballoActualitzat

El Lokomotiv Kuban ha deixat el Barça Lassa fora de la Final Four de Berlín. Els russos s'han imposat al cinquè i definitiu partit dels quarts de final de l'Eurolliga per 81-67 i estaran entre els quatre millors equips d'Europa per primera vegada a la història. El Barça, que va deixar escapar una ocasió d'or en el quart duel al Palau, s'ha acomiadat del somni europeu després de culminar un últim quart desastrós.

Els locals han sortit a la pista com una piconadora i, amb un encert increïble en el tir exterior, han començat a portar la iniciativa. Un parcial inicial de 10 a 2 ha estat el preludi d'una primera part per oblidar del Barça Lassa, sempre a remolc dels russos, liderats per Malcolm Delaney.

Si al Palau el botxí dels blaugrana va ser Randolph, en el cinquè i definitiu partit a Krasnodar ha estat Delaney, 14 punts abans del descans, l'encarregat de castigar el conjunt de Xavi Pascual. Tot i recuperar Dorsey per un duel vital, el Barça s'ha vist superat per un rival més intens i més encertat en totes les facetes del joc.

En l'inici del segon quart, un parcial de 2-12 ha posat el Barça al davant en el marcador (26-28), però el Lokomotiv ha respost amb un altre parcial de 9-0 aprofitant el col·lapse en atac dels blaugrana. Al descans, un triple al límit de Delaney ha situat un preocupant 50-39. 11 punts de desavantatge que obligaven el Barça a reaccionar per estar a la Final Four de Berlín.

Reacció i naufragi blaugrana

La reacció blaugrana ha arribat en el tercer quart. La defensa d'Oleson ha anul·lat Delaney i el Lokomotiv ha començat a fallar en atac. En canvi, el Barça ha estat capaç de refer-se i ha pogut capgirar el resultat advers amb un parcial de 8-23. Però, un cop més, i ja en van unes quantes aquesta temporada, els blaugrana no han rematat la feina i han donat vida a un rival que no ha desaprofitat l'oportunitat.

Després de fer el més difícil, el Barça no ha tingut continuïtat en els moments decisius i la inesperada irrupció de Singleton, amb dos triples consecutius i una cistella inversemblant, ha tornat a capgirar la situació. En un tres i no res, els homes de Xavi Pascual s'han vist contra les cordes i s'han acabat d'ensorrar en un últim quart per oblidar i que s'ha resolt amb un parcial definitiu de 23-5. El Lokomotiv Kuban ha guanyat un partit a vida o mort i estarà per primera vegada a la seva història en una Final Four. El Barça, en canvi, ja només pot optar a conquerir la Lliga Endesa.