Pau Ribas, el millor blaugrana a Sevilla (EFE)

El Barça Lassa exhibeix un bloc consistent per atropellar un Sevilla desorientat (58-97)

Tomic ha posat els blaugranes en el bon camí al primer quart i Ribas ha exercit d'estrella amb una actuació gairebé impecable en el llançament

El FC Barcelona Lassa s'ha passejat pel palau de San Pablo davant d'un Sevilla que ja va encaixar una pallissa de 25 punts en la primera jornada de la Lliga Endesa a la pista de l'Obradoiro i que aquest diumenge ha caigut a casa per 39 (58-97).

Partit plàcid, doncs, per a l'equip de Xavi Pascual, que ha pogut donar minuts a tots els seus jugadors. El primer quart ja ha deixat la distància ben establerta (17-29), amb un Ante Tomic molt seriós dins la pintura. El pivot ha fet 10 punts i ha agafat 4 rebots només en aquest període, i tots els seus companys han sabut acompanyar-lo.

Arroyo, Oleson i Ribas han assegurat el perímetre i han fet oblidar les carències que encara arrossega Navarro. Ribas ha estat especialment segur i inspirat: 18 punts amb només un llançament errat (en triples ha fet un immaculat quatre de quatre). Samuels també ha estat impecable (quatre de quatre sota la cistella) i ha servit de complement ideal a Tomic.

El més destacable del Sevilla ha estat la impotència i la parsimònia amb què ha anat veient com la màquina blaugrana anava eixamplant les diferències, a poc a poc i sense aturar-se, seguint una projecció gairebé lògica: dels 30 punts al tercer quart fins al 40 que li han caigut en el quart (50-90).

Ha estat la segona victòria en dos partits per al Barça, que passa a encapçalar la classificació juntament amb el Gran Canaria, l'Unicaja, el València i el Baskonia. El Sevilla caurà a la cua.