Eurolliga

El Barça Lassa encaixa una inexplicable derrota a la pista del Brose Bamberg (84-81)

Els blaugrana han desaprofitat un màxim avantatge de 26 punts després d'un primer quart extraordinari i han encaixat la cinquena derrota en set jornades en un final per oblidar

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa ha deixat escapar un màxim avantatge de 26 punts i ha encaixat una de les pitjors derrotes que es recorden a la pista del Brose Bamberg. Després de fer un esplèndid primer quart (12-38), els blaugrana semblava que ho tenien tot de cara per sumar la primera victòria a domicili de la temporada a l'Eurolliga. Però de forma incomprensible, els homes de Sito Alonso han desaparegut de la pista i han permès la històrica remuntada dels alemanys.

Amb una bona defensa i un gran encert en el llançaments de camp, els blaugrana han anotat 38 punts en 10 minuts que han fregat la perfecció i que han servit per igualar la millor anotació en un quart a l'Eurolliga, que estava vigent des de la temporada 2014-15 a la pista del Bayern de Munic. Rakim Sanders, imposant la seva fortalesa física, ha estat imparable en atac i el Barça ha arribat a tenir un màxim avantatge de 26 punts (12-38).

Però un cop més, els blaugrana no han tingut continuïtat en el seu joc i les bones sensacions s'han esvaït en el segon quart. El Bamberg ha reaccionat i ha aprofitat la desconnexió visitant per retallar diferències i arribar al descans només 12 punts per sota en el marcador després d'un parcial de 25-11 (37-49).

El Bamberg culmina una remuntada històrica

En l'inici del tercer quart, el Bamberg ha pujat encara més la seva intensitat defensiva i s'ha situat a només 8 punts, fet que ha encès totes les alarmes. Heurtel ha tingut problemes en la direcció i, amb Pressey amb un paper testimonial, Sito Alonso ha apostat per Pau Ribas de base. Però l'experiment no ha funcionat i els alemanys han seguit retallant les diferències de forma molt perillosa.

Al final del tercer període, el Barça només guanyava per 4 punts (62-66) contra un Bamberg que ha cregut en una remuntada històrica. Els blaugrana, molt tocats anímicament, han seguit jugant amb foc i han vist de forma increïble com els alemanys s'han situat davant en el marcador a quatre minuts del final (75-74).

Sense lideratge a la pista, el Barça no ha trobat la manera per contrarestar la major intensitat alemanya i Ricky Hickman i Dorell Wright han fet més gran la ferida davant de l'eufòria de l'afició local. En un final a cara o creu, quatre punts consecutius de Zisis i els errors ofensius han acabat d'ensorrar els blaugrana, que han acabat encaixat una derrota inexplicable, la cinquena en set jornades d'un Barça capaç del millor i el pitjor en un mateix partit.