Eurolliga

El Barça Lassa deixa escapar la victòria contra l'Olympiacos en un duel vital al Palau (67-69)

El Barça Lassa encaixa una dolorosa derrota al Palau, la desena en 17 jornades, contra un Olympiacos sense Spanoulis i s'allunya encara més de la zona del "play-off" a l'Eurolliga

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa afrontava la visita de l'Olympiacos al Palau amb l'obligació de guanyar però ha acabat encaixant una tràgica derrota que deixa l'equip de Giorgos Bartzokas en una situació molt compromesa a l'Eurolliga. Els grecs, tot i la baixa de Spanoulis per lesió, s'han acabat imposant en un duel amb un desenllaç a cara o creu i que deixa els blaugranes amb un balanç de set victòries i 10 derrotes.

Després d'un primer quart bastant vibrant (20-17), en el segon les defenses i els desencerts s'han imposat sobre els atacs. El Barça s'ha contagiat del ritme lent i trabat dels grecs i tot i disposar d'un màxim avantatge de sis punts, al descans s'ha arribat amb un escarransit marcador de 33-29 que deixava tot obert per a la segona part. Koponen i Tomic, amb 8 punts cadascun, han liderat l'atac dels blaugrana, que mai s'han trobat còmodes sobre el parquet.

En un duel vital, el Barça no ha sortit concentrat després del descans i ha permès que l'Olympiacos agafés la iniciativa amb un parcial de 6-15 que ha obligat Bartzokas a demanar un temps mort. Els blaugranes s'han estavellet contra la defensa grega i han tingut molts problemes per anotar. Encara sort per al Barça que els del Pireu tampoc no han estat gaire inspirats, sobretot en els tirs lliures, amb un pobre 4 de 11.

Amb el suport d'un Palau incansable, el Barça ha pogut sobreposar-se a una situació molt delicada gràcies al coratge i la lluita de Joey Dorsey sota els taulers, que ha encomanat a la resta dels seus companys. A falta de quatre minuts pel final, els blaugranes dominaven per sis punts de diferència (64-58), però en un desenllaç a cara o creu, l'Olympiacos ha seguit lluitant i s'ha acabat imposant per un ajustat 67 a 69.

Tyrese Rice ha disposat de l'última possessió per intentar forçar la pròrroga però no ha estat encertat i amb​ aquesta nova derrota, la desena en 17 jornades, l'equip de Bartzokas queda molt tocat i s'allunya encara més de la zona de "play-off".