Ante Tomic, defensat per dos jugadors del Baskonia (EFE)

El Barça Lassa cau escombrat a Vitòria en el primer partit de semifinals de l'ACB (86-61)

Els blaugranes, amb les baixes de Pierre Oriola i Pau Ribas, s'han vist superats clarament pels bascos, que sempre han portat la iniciativa en el marcador i s'han avançat en una sèrie que es disputa al millor de cinc partits

Jordi RobirosaActualitzat

El Barça Lassa ha encaixat una contundent derrota a la pista del Baskonia en el primer partit de les semifinals de la Lliga ACB de bàsquet (86-61). Els blaugrana, amb les baixes de Pierre Oriola i Pau Ribas, s'han vist superats clarament pels bascos, que sempre han portat la iniciativa en el marcador i s'han avançat en una sèrie que es disputa al millor de cinc partits.

Ha semblat un equip cansat i trist. El Barcelona no ha aparegut a competir en el primer matx del "play-off" de semifinals contra el Baskonia i ha cedit aquest primer assalt per un clar 86 a 61. La baixa de Pau Ribas s'ha notat, i molt. Sense ell, la direcció del joc ha estat inexistent, amb un dels pitjors partits de Thomas Heurtel, i una defensa gairebé inexistent.

El matx s'ha decidit en el segon període en què un parcial de 23 a 5 en set minuts ha dinamitat el partit. Els baskonistes han arribat a tenir 30 punts de diferència a un minut del final. Dimecres, segon partit de la sèrie i, pel que s'ha vist a Zurbano, o canvia la imatge radicalment el Barça o la sèrie pot ser curtíssima.