Handbol

El Barça Lassa arrenca la Lliga de Campions d'handbol amb un triomf solvent a la pista del Wisla (23-28)

Al nou projecte de Xavi Pascual li ha costat un quart d'hora entrar en el partit, però s'ha mostrat molt superior en la segona part

El FC Barcelona ha començat amb bon peu el camí al grup A de la Lliga de Campions d'handbol amb una victòria a la pista de l'Orlen Wisla Plock polonès. L'equip de Xavier Pascual, que encara no ha arribat a un moment òptim de forma en aquesta fase inicial de la temporada, ha hagut de treballar de valent per assegurar el triomf, però, al final, ha fet valer la superioritat de la seva plantilla.

L'equip local ha sorprès en l'arrencada amb un 3 a 0 en els primers 6 minuts i ha sabut mantenir aquesta diferència fins ben entrat el partit. Però, a poc a poc, els blaugranes s'han anat escalfant, han millorat la intensitat defensiva arran d'un temps mort que Pascual ha demanat, i han aconseguit abaixar el ritme del partit, alhora que elevaven l'efectivitat ofensiva gràcies a la feina de jugadors com Entrerríos, Morros, Pérez de Vargas i Rivera.

Al descans s'hi ha arribat amb un avantatge local mínim, que ha quedat neutralitzat en la primera jugada de la represa (12-12). Han seguit cinc minuts d'igualtat, fins que la resistència del Wisla ha anat defallint. Al minut 42, i coincidit amb una superioritat i un penal transformat per Rivera, el Barça ha establert una diferència de quatre gols (15-19) que ja semblava definitiva, però que s'ha acabat ampliant fins al 23 a 28 definitiu.

Valero Rivera, amb 7 gols, i Wael Jallouz, amb 6, han estat els principals golejadors del conjunt català. Per part del Wisla han destacat Sime Ivic i Dmitri Zhitnikov, amb 4 cadascun.