Eurolliga

El Barça Lassa agafa aire a l'Eurolliga amb una complicada victòria davant de l'Olimpia de Milà (78-83)

Els blaugranes han patit de valent en el segon quart, però un descomunal Ante Tomic ha capitanejat la reacció fins a esgarrapar el triomf

Oriol LlachActualitzat

El Barça Lassa viatjava a Milà amb l'única idea de tornar a casa amb la victòria a la maleta i és que les opcions dels blaugranes d'acabar entre els vuit primers i passar a la següent ronda de l'Eurolliga es van esgotant a cop de derrotes. I dit i fet, els de Bartzokas han esgarrapat un vital triomf que manté vives totes les esperances (78-83)

La presa de contacte amb el parquet italià, però, no ha estat del tot bona i és que han vist com l'Olimpia de Milà, últim classificat a l'Eurolliga, els plantaven cara i dominaven els primers minuts de l'enfrontament. Ante Tomic ha sortit al rescat blaugrana, s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha mantingut el marcador molt igualat, 22-22 al final del primer quart.

Els de Bartzokas, lluny de donar un cop d'autoritat, han deixat que els nervis i els dubtes els dominessin, una situació que s'ha traduït amb pilotes perdudes i errors de concentració que han obert un forat de 15 punts d'avantatge pels italians en el transcurs del segon quart. L'home revulsiu del Barça Lassa, Tyrese Rice, no ha aparegut ben bé fins just abans de l'equador del partit, tot i ser el que més minuts portava a sobre del parquet. Això sí, en els darrers compassos, el nord-americà ha agafat el timó de l'ofensiva blaugrana per escurçar distàncies. El segon quart ha finalitzat amb un ajustat 45-41.

La reacció del Barça Lassa ha acabat arribant després del descans quan han aconseguit posar-se per davant en el marcador aprofitant que l'Olimpia vivia els seus pitjors minuts. Els xiulets han començat a sonar en el pleníssim Mediolanum Forum, mentre els homes de Bartzokas revifaven recuperant la seva millor versió i és que han aconseguit posar-se fins a 10 punts per davant. Vezenkov i Koponen han sumat forces per donar un cop de mà al brillant Tomic. El tercer quart no podia acabar millor per als blaugranes (55-65).

A la recta final del partit, el Barça Lassa ha sortit a la pista amb la intenció de mantenir a ratlla els italians, una empresa complicada a causa del cansament després de tants esforços. Un triple de Macban a 30 segons del final ha fet encendre totes les alarmes a la banqueta de Bartzokas, però, finalment els blaugranes han sabut resistir i la cara de la victòria ha acabat caient del costat del Barça Lassa (78-83).