Coutinho, Arthur i Yerry Mina, els objectius del Barça en el mercat d'hivern (Reuters)
Barça

El Barça intensifica les gestions per incorporar un migcampista i un central en el mercat d'hivern

El gran objectiu del FC Barcelona continua sent el fitxatge del jugador brasiler del Liverpool Philippe Coutinho. Arthur, del Grêmio, i Yerri Mina, del Palmeiras, són ara mateix els jugadors que tenen més números per arribar aquest gener

Xavi LemusActualitzat

Als despatxos del Barça no hi ha treva nadalenca. L'equip necessita reforços al mercat d'hivern i el club vol tenir els deures fets quan es doni el tret de sortida. Falten només 5 dies perquè s'obri la finestra de fitxatges i el Barça intensifica les gestions per incorporar un central i un migcampista. El gran objectiu -també el més difícil- continua sent Philippe Coutinho, que ahir va deixar una nova mostra del seu talent amb un golàs que obria la golejada del Liverpool contra el Swansea, el setè que fa en la Lliga.

El brasiler també va fer dues assistències i s'ha convertit en el jugador franquícia. És per això que difícilment el deixaran escapar, encara que el Barça posi tota la carn a la graella. L'alternativa és Arthur, que, juntament amb Yerry Mina, són ara mateix els jugadors que tenen més números per arribar aquest gener.

La victòria al Bernabéu va ser la cloenda perfecta del 2017 a nivell esportiu per als blaugranes. Els resultats parlen d'un Barça intractable a la Lliga i la Champions, on encara cap equip els ha derrotat. Malgrat tot, el seu entrenador, Ernesto Valverde, no renuncia a reforçar l'equip per ser encara més competitius i aspirar a guanyar els grans títols de la temporada.

El gran objectiu continua sent Coutinho, migcampista del Liverpool. A l'estiu va ser impossible fitxar-lo davant la negativa del conjunt anglès. Ara, els dirigents blaugranes tornaran a la càrrega amb l'esperança que acceptin negociar i arribar a un acord. Un fet que no sembla fàcil, atenent que el Liverpool continua viu a la Champions, i que el brasiler és la seva gran estrella. Una incorporació que se situaria entorn dels 150 milions d'euros.

Com a alternativa hi ha un altre brasiler, en aquest cas del Grêmio. Es diu Arthur i era l'encarregat de dirigir el joc de l'actual campió de la Copa Libertadores. Admirador d'Iniesta i Xavi, té 21 anys i el seu perfil sembla adient per al joc blaugrana. La seva clàusula és de 50 milions d'euros i també s'ha interessat per ell el Reial Madrid.

Pel que fa a la posició de central, l'opció més factible és la incorporació del jove colombià Yerri Mina, jugador del Palmeiras. El Barça ja té un acord per al seu fitxatge per a l'estiu per 9 milions d'euros que ara només caldria avançar. Malgrat tot, des del club no descarten optar per un central més experimentat d'una lliga europea que reforci l'equip de forma temporal.

Però, abans de fitxar, el Barça vol que hi hagi sortides. Mascherano marxarà a la lliga xinesa i Arda Turan continua negociant per tornar a Turquia. Unes baixes que podrien augmentar si arriba alguna oferta interessant per altres jugadors de la plantilla amb mercat. Noms com els d'Aleix Vidal o Gerard Deulofeu ja han despertat l'interès d'alguns equips.

Anar al contingut