Actualitat blaugrana

El Barça inicia accions legals contra "Le Monde" per vincular el club amb l'Operació Port

El Barça ha decidit iniciar accions legals contra "Le Monde" per haver publicat una informació dijous passat que vinculava el club català amb l'Operació Port, amb una suposada prestació de serveis del doctor Eufemiano Fuentes, pels plans de preparació de la temporada passada. A més, el FC Barcelona exigeix a "Le Monde" la rectificació de les informacions aparegudes en el rotatiu francès, que reculli, entre d'altres, que el títol de l'article és fals i que el Barça mai no ha fet cap sol·licitud a aquest metge.

Actualitzat

La rectificació que exigeix el Barça a "Le Monde" passa perquè el diari publiqui que "el títol de l'article és fals, ja que el Barça no ha tingut mai vinculació amb el doctor Eufemiano Fuentes". En segon lloc, que és fals que el Barça hagi fet cap sol·licitud a Eufemiano Fuentes. En el tercer punt, el Barça apunta que "qualsevol document al qual hagi tingut accés 'Le Monde' sobre suposats i imaginaris plans de recuperació dels jugadors del FC Barcelona és igualment fals. Els nostres serveis mèdics van programar la preparació de la temporada 2005-2006 sense cap intervenció del metge que mencionen".

En el llistat d'exigències a "Le Monde", el club situa en quart lloc que "el FC Barcelona no ha fet ús de cap pràctica mèdica no autoritzada. Tampoc es va fer ús de cap producte i substància no autoritzada. Per tant, la informació que proporcionen és falsa".

En cinquè lloc, "el doctor Fuentes no està ni ha estat relacionat amb el servei mèdic del FC Barcelona ni oficialment ni extraoficialment. És fals que existeixi cap relació amb aquest metge. També és fals que aquest doctor hagi transmès instruccions per als tractaments mèdics a través de l'equip mèdic del club. I també és fals que aquest doctor rebés la visita d'alguns jugadors del nostre club".

Si bé en el diari francès s'afirma que en dues ocasions, el 1996 i el 2006, el Barça va intentar contractar Eufemiano Fuentes, el club ha volgut deixar clar en el comunicat que pot confirmar que "si fins l'any 2002 aquest metge no va acceptar cap oferta del club, des de l'any 2003 el FC Barcelona no ha fet cap proposta a aquest metge ni ha tingut cap tipus de vincle amb aquesta persona".

Després de tots aquests punts que recull el comunicat, el Barça exigeix que aquesta rectificació del diari francès "Le Monde" sigui en la mateixa forma (dimensió, tipus i difusió) que la informació publicada el dijous 7 de desembre, amb caràcter previ a l'inici de les accions judicials.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut