Futbol

El Barça i l'Espanyol se citen al derbi del Camp Nou disposats a allargar línies de resultats ascendents

Els blaugranes necessiten guanyar per no deixar escapar el Madrid i els periquitos volen trencar una ratxa de sis anys sense puntuar al Camp Nou

Actualitzat

El Camp Nou torna a rebre el derbi de la capital catalana aquest diumenge (17.00) en un moment dolç per als dos equips implicats. El F. C. Barcelona recupera progressivament les bones sensacions que havia perdut abans de l'última aturada de seleccions i el R. C. D. Esanyol ve de retrobar-se amb la victòria en els dos últims partits oficials que ha jugat.

El Barça ha passat convenientment els últims exàmens de Lliga i Champions (Sevilla, València, Ajax i Apoel), però ha de pensar que enfrontar-se amb el rival ciutadà sempre és una prova difícil, més encara quan ha superat moments d'angoixa i els triomfs contra el Llevant en la Lliga i contra l'Alabès en la Copa deuen haver afegit un plus de confiança a la motivació natural amb què tot futbolista es presenta a un derbi. El conjunt de Sergio González vol trencar una ratxa de sis temporades sense resultats positius al Camp Nou.

Els blaugranes vénen de sumar un triomf agònic però meritori davant el València, on van aixecar el partit després d'un únic gol de Sergio Busquets en el temps afegit. El joc no va ser bo, o no tan bo com s'esperava després de la golejada contra el Sevilla (5-1) i del destacable partit realitzat contra l'Apoel, que deixa per a dimecres que ve el xoc definitiu per saber qui --el Barça o el PSG-- passa com a primer de grup als vuitens de final de la Lliga de Campions.

No s'espera que Luis Enrique faci cap retoc en la davantera, que va descansar tota sencera fa uns dies en el partit de la Copa davant l'Osca (0-4), i així la tripleta Messi-Suárez-Neymar es presenta com la principal amenaça per al rival. L'entrenador blaugrana ha assegurat que no muntarà un onze inicial pensat en el partit de Champions de dimecres.

No s'espera l'alineació d'Andrés Iniesta, recuperat per al partit de Copa de dimecres passat, després de quaranta dies de baixa, situació propícia perquè Xavi torni a formar, al costat de Busquets i Rakitic, el trio que porti el pes del partit al centre del camp.

Un derbi no és un partit més per a cap de les dues aficions. El vestidor blanc-i-blau ho sap, i és per això que aspira a firmar un gran resultat que suposi un cop anímic determinant. La recepta per a aconseguir-ho, tal com han repetit els futbolistes durant la setmana, és mantenir la intensitat dels derbis del curs passat.

L'entrenador té tots els seus futbolistes disponibles i ha repetit la convocatòria del Llevant. En defensa, el central mexicà Héctor Moreno, recuperat d'una fractura de tíbia, ja va disputar 75 minuts en la Copa davant l'Alabès. I, en atac, Stuani és en aquests moments un dels seus grans arguments ofensius: suma cinc gols en Lliga i dos en Copa del Rei. Sergio García, exblaugrana, també ha demostrat ser essencial amb les dianes i les assistències. I Felipe Caicedo espera explotar també al Camp Nou.

Totes les línies blanc-i-blaves han demostrat que són capaces d'exhibir una gran solidesa, encara que també han estat irregulars al llarg d'aquest curs. Petites badades els han costat gols i partits i tots assumeixen que a can Barça han de posar la màxima concentració davant un dels millors equips de la competició. Hauran d tenir cura al màxim de les tasques defensives i els caldrà ajudar Kiko Casilla i evitar que els de Luis Enrique estiguin còmodes sobre la gespa. No obstant això, segons han insistit a dir al llarg de la setmana, el nivell del Barcelona, lluny d'espantar l'Espanyol, suposa una motivació més i un repte. L'espectacle del derbi està servit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut