Barça

El Barça i la UEFA arriben a un principi d'acord per solucionar la polèmica de les estelades

El Barça retirarà el recurs presentat davant el TAS i dona per acabat el conflicte i la UEFA anuncia que establirà un grup de treball amb clubs i federacions en què proposarà que només se sancionin aquelles manifestacions que ofeguin una majoria de persones

Actualitzat

La "guerra de les estelades" entre el Barça i la UEFA podria arribar a la seva fi. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el FC Barcelona i la UEFA han arribat a un principi d'acord per solucionar la polèmica per l'exhibició d'estelades al Camp Nou. El club blaugrana es compromet a retirar el recurs davant del Tribunal de l'Arbitratge de l'Esport (TAS) i, a canvi, el màxim organisme del futbol europeu es mostra disposat a examinar la normativa amb la voluntat de flexibilitzar la prohibició d'expressions polítiques als estadis. La UEFA no diu si retirarà les multes que, de moment, ha imposat al Barça.

En un comunicat oficial, la UEFA reconeix que les normatives "no estan gravades en pedra" i que "poden i han d'evolucionar per reflectir la naturalesa de la societat on la llibertat d'expressió és un valor". Posteriorment, obre la porta a revisar "el règim disciplinari amb la voluntat de garantir que, en el cas que s'imposi una sanció, només succeeixi en circumstàncies i casos en què la majoria de persones raonables pensin que s'hauria d'imposar la sanció". Així que tot sembla que la UEFA canviarà la normativa i no estaran prohibides les estelades.

Paral·lelament, les demandes interposades per l'Associació Drets i la Federació Internacional de Penyes, agrupades en una sola causa davant de la justícia ordinària, segueixen el seu curs. L'Associació DRETS, que va presentar la primera demanda civil contra la UEFA, ha confirmat a TV3 que no té la intenció de retirar la seva denúncia, sigui quina sigui la postura del club.

Josep Vives: "El Camp Nou és un temple de la llibertat"

El portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, ha anunciat en roda de premsa que la junta directiva ha aprovat l'acord amb la UEFA en el contenciós sobre l'exhibició d'estelades a la Champions. "L'acord amb la UEFA significa el final d'un conflicte i el reconeixement del dret a la llibertat d'expressió dels seus socis i aficionats", ha explicat.

"És una qüestió rellevant. La junta directiva valora molt positivament l'acord perquè suposa la llibertat del dret d'expressió. El Camp Nou és un temple de la llibertat i això és el que volíem garantir. Era una qüestió innegociable. Hem tancat una carpeta difícil i complicada", ha analitzat.

Vives també ha confirmat que fins ara el Barça ja ha pagat 80.000 euros a la UEFA per les sancions anteriors per aquesta polèmica i que en el pitjor dels casos podria acabar pagant-ne 75.000 més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut