El Barça i el Reial Madrid es reparteixen els punts en un intens duel al Bernabéu (1-1)

Barça i Reial Madrid s'han repartit els punts en un intens duel en què els blaugranes han deixat escapar la victòria després d'avançar-se en el marcador amb un gol de penal de Messi a l'inici de la segona meitat. Jugant amb deu homes per l'expulsió d'Albiol, el Reial Madrid ha aconseguit empatar amb un nou penal, transformat per Cristiano Ronaldo, quan faltaven 9 minuts per al final. Els blaugranes no han fet valer la seva superioritat sobre el terreny de joc i han vist com el Madrid esgarrapava un punt insuficient en la lluita pel campionat. Els de Pep Guardiola mantenen els vuit punts d'avantatge, però marxen del Bernabéu amb la sensació d'haver perdut una gran oportunitat de deixar sentenciada la Lliga.

Ambient menys calent que en altres ocasions en aquest primer acte d'una sèrie de partits espectaculars que han de jugar els dos equips en els propers divuit dies. L'equip de Mourinho ha sortit a jugar amb un plantejament clarament defensiu, amb una doble línia defensiva de 5 i 4 jugadors, deixant el francès Benzema com a caçagols en punta. Els blancs han arrencat les hostilitats amb un xut de falta de Cristiano Ronaldo que Valdés ha pogut aturar sense problemes, després que Adriano ha vist la primera targeta groga del matx. El Barça, tot i tenir la pilota (80% de possessió en aquesta fase del partit), no s'ha acostat amb perill fins al minut 18. Leo Messi ha pogut batre Casillas quan s'ha quedat sol davant el porter madrileny després d'una bona circulació dels de Pep Guardiola. L'argentí ha intentat superar per alt Casillas, que no s'ha deixat sorprendre.

En el minut 25 l'àrbitre no ha volgut interpretar com a penal una incursió del blaugrana Villa que ha estat aturada per Casillas. Com a conseqüència d'aquesta polèmica jugada, Piqué ha vist la segona targeta groga de l'encontre. En el tram final d'aquests primers quaranta-cinc minuts s'han viscut les emocions més fortes. Primer Messi, després d'una gran combinació de l'atac blaugrana, l'ha tinguda en un gran rematada des de l'interior de l'àrea que Casillas ha refusat de forma brillant. I dos minuts més tard, Ronaldo ha vist com el seu cop de cap era desviat per Alves en la línia de gol, després d'un córner cedit pels de Pep Guardiola.

Messi avança el Barça, però els blaugranes acaben perdonant

La segona meitat ha començat amb els mateixos paràmetres. El Madrid esperant el Barça i amb la intenció d'aprofitar alguna contra. En el minut 4, Cristiano Ronaldo ha xutat al pal des de la frontal de l'àrea, i ha posat l'esglai en l'ànim dels aficionats culers. Però en la jugada següent, Villa, que s'havia quedat sol després d'una gran passada en profunditat, ha estat abatut per Albiol. L'àrbitre Muñiz Fernández no ha dubtat, ha assenyalat penal i ha expulsat el jugador madridista. Messi no s'ha posat nerviós, i ha avançat els blaugranes quan només s'havien disputat 7 minuts de la represa. La bona noticia del gol blaugrana s'ha vist contrarestada amb la lesió de Puyol pocs minuts després. El de la Pobla ha hagut d'abandonar el terreny de joc amb un problema muscular a la cuixa esquerra. Keita ha entrat en el seu lloc i el Madrid també ha fet entrar Özil per Benzema.

El Barça ha contemporitzat el joc amb la intenció d'aprofitar alguna jugada per fer el segon. En el minut 61, una jugada de tiralínies dels culers l'ha culminat Xavi amb un xut que s'ha estavellat al travesser de Casillas. Amb l'entrada d'Adebayor el matx ha entrat en una fase de descontrol. El Barça ha afluixat i el Madrid, envalentit, ha tornat a entrar al matx. Els blaugranes s'han acabat mostrant indolents amb el seu rival, i el Madrid, en una jugada de pressió a la defensa del Barça, ha aconseguit articular una jugada d'atac que ha acabat als peus de Marcelo. El defensa brasiler ha estat abatut per Alves i l'àrbitre no ha dubtat a xiular la pena màxima. Cristiano Ronaldo no ha fallat i ha establert la igualada, i deixa en empat també el duel entre golejadors.

En uns últims minuts trepidants, el Barça ha pogut sentenciar novament la Lliga i tant Messi com Villa han pogut fer el segon, però els davanters del Barça no han tingut el seu dia. El Madrid també ha tingut la seva gran oportunitat quan Khedira ha rematat a les mans després d'una gran jugada d'Özil i Adebayor. Ha estat l'última espurna d'un duel que deixa millor sabor de boca als blancs, que surten vius en un partit que se'ls havia posat molt coll amunt.