Futbol

El Barça i el Madrid arriben al clàssic des de dinàmiques oposades i amb expectatives molt diverses de cara a la classificació

Una victòria blaugrana seria un cop gairebé definitiu a la Lliga, mentre que el triomf blanc capgiraria la classificació

Actualitzat

El F. C. Barcelona i Reial Madrid protagonitzen al Camp Nou un Clàssic amb aire de xoc decisiu en el pols que mantenen pel títol de Lliga, al qual l'equip de Luis Enrique arriba líder després d'una remuntada brillant, davant un rival irregular el 2015, que buscarà el triomf per recuperar no només el primer lloc, sinó també la seva imatge.

El Barça afronta el clàssic com una oportunitat única d'obrir una escletxa de quatre punts amb els madridistes al capdavant de la classificació. La taula mostra un escenari no contemplat pels blaugranes fa unes quantes setmanes, que preveien que els dos conjunts arribarien al Clàssic amb una diferència mínima, com ara, però amb el Madrid en el paper de líder.

Això no obstant, les diferents ensopegades dels blancs han permès a l'equip de Luis Enrique capgirar la situació després d'una arrencada del 2015 gairebé amb l'expedient impol·lut, només tacat per una derrota que no entrava en els plans del conjunt català, contra el Màlaga al Camp Nou (0-1). Aquest partit i el d'Anoeta (1-0) són les úniques ensopegades en els dinou partits que el barça ha jugat aquest any, havent sumat disset victòries.

Per al partit contra el Reial Madrid els blaugrana ja no tenen el dubte de Sergio Busquets, que al final entra a la llista de convocats. Caldrà veure si el tècnic el força per ocupar el pivot central, una posició que s'esperava que cobrís Mascherano. L'argentí no va jugar al camp de l'Eibar per precaució, atès que estava apercebut i era el recanvi més fiable per a Busquets.

Si Mascherano acaba entrant al mig centre, acompanyaria molt possiblement Iniesta i Rakitic, mentre que la vacant que deixa enrere la cobriria Mathieu. Però si Busquets entra d'inici, no hi ha dubte que l'eix de la defensa el formaran el mateix Mascherano i Gerard Piqué.

Luis Enrique repetiria un onze molt semblant al que va alinear contra el City, amb l'esperat canvi de porter (Bravo per Ter Stegen). En atac, fa temps que el tècnic ja no fa massa provatures ni rotacions i el trident blaugrana format per Messi, Suárez i Neymar buscarà fer tot el mal possible a l'àrea rival.

Un dels objectius del Madrid al Camp Nou és rebaixar la confiança en la qual s'ha instal·lat el Barça i posar fi a la seva pròpia irregularitat. La imatge de màquina demolidora del primer tram de la temporada s'ha esvaït amb la forma física dels jugadors d'Ancelotti, que han semblat insegurs en molts partits. Un empat al Bernabéu contra el Vila-real i la derrota a San Mamés van fer sonar les alarmes. Tant el vestidor com el tècnic blancs asseguren que ara ja han recuperat el to físic i la concentració. El cert és que, si més no, han recuperat dos homes imprescindibles que estaven lesionats: Sergio Ramos en la defensa i Luka Modric en l'organització de la zona mitja.

Rivalitat a l'alça entre Messi i Ronaldo

El millor moment de Messi contrasta amb la imatge de Cristiano Ronaldo. El pols entre dues llegendes viu un nou capítol al Camp Nou on el portuguès vol reivindicar-se rescatant la seva potència golejadora. Vuit dianes al Camp Nou parlen de la seva importància en aquest tipus de duels, al qual arriba després d'escoltar les queixes de la seva afició al mateix Chamartín. Incrèdul davant els xiulets, només li passa pel cap recuperar el primer lloc en la cursa pel Pichichi, que Messi li ha acabat prendre en una ratxa impressionant iniciada en el precís moment en que el portuguès va celebrar la Pilota d'Or enviant-li un repte.

Ara, la famosa BBC blanca viu hores baixes, però el Barça farà molt malament de refiar-se'n. Els Bale, Benzema i Cristiano han fet del Madrid l'equip més efectiu fora de casa, amb 39 gols. Gairebé tres per partit.

Ancelotti no té dubtes d'onze ni sistema. Fidel al seu 4-3-3 demanarà més implicació defensiva als tres de dalt. En la porteria s'espera que Iker Casillas torni a l'onze, 896 dies després de l'última titularitat en Lliga al Camp Nou. La defensa és indiscutible amb laterals de llarg recorregut com Carvajal i Marcelo més centrals expeditius com Pepe i Ramos. Torna al comandament un Toni Kroos descansat amb dos futbolistes que posaran el futbol blanc: Modric i Isco. Amb les úniques baixes de James i Khedira, el Madrid sortirà amb el seu millor onze a l'assalt del Camp Nou.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut