Barça

El Barça i Dani Alves arriben a un acord per renovar el seu compromís fins al 2015

El F. C. Barcelona va comunicar ahir dimarts que ha arribat a un acord amb Dani Alves per prolongar-li la relació contractual tres temporades més, fins al 30 de juny del 2015. La signatura es farà avui, aproximadament a les set del vespre. S'acaba així un serial que semblava que no havia de tenir un final feliç. Les negociacions entre les dues parts feia mesos que duraven i les pretensions econòmiques del lateral brasiler semblaven lluny de l'oferta del Barça. Finalment, però, l'acord s'ha pogut tancar sota els paràmetres econòmics que va establir el Barcelona, és a dir, que Alves se situarà en l'escala salarial de Valdés, Piqué i Puyol, entorn dels cinc milions d'euros anuals.

Actualitzat
El jugador i el club blaugrana han mantingut una intensa negociació en els últims mesos fins al punt que al principi el jugador va arribar a dir que si havia d'abandonar l'entitat el 2012 ho faria sense cap problema. Dani Alves tenia contracte fins al 30 de juny del 2012 i finalment el jugador i el club han arribat a un acord satisfactori fins al 2015. A més, també li incrementarà el seu sou gràcies a acords de patrocini amb les empreses Adidas i Big Cola. Per tant, d'aquí a pocs dies haurà signat tres contractes, inclòs el del Barcelona. L'acord s'ha anunciat ara perquè els punts segellats la setmana passada es van acabar de plasmar ahir en documents, encara que una última reunió entre el president Sandro Rosell i el mateix jugador diumenge va ajudar a donar l'impuls final al "sí" que finalment ha donat el lateral brasiler.
 
Peça clau del projecte de Guardiola

Dani Alves s'ha convertit en una assegurança de vida al lateral dret, encara que es tracta d'un jugador que bascula amb una facilitat inigualable per tota la banda, cosa que el converteix tant en interior com en extrem. La seva compenetració amb l'astre de l'equip blaugrana, Lionel Messi, ha convertit aquesta parella en un malson per als rivals. Ha disputat amb el Barcelona 141 partits, en els quals ha marcat 11 gols, l'últim dels quals, diumenge passat, potser el més espectacular, contra el Getafe. Dani Alves da Silva, natural de Bahía i amb 27 anys, va arribar al Barcelona la temporada 2008-2009 procedent del Sevilla, al qual l'entitat catalana va abonar uns 35 milions d'euros. De fet, si el Sevilla i el Chelsea haguessin arribat a un acord un parell de temporades abans, possiblement el destí del jugador brasiler hauria estat la Premier, però l'operació va acabar frustrada, amb el consegüent empipament del jugador, que no va aconseguir les seves pretensions econòmiques.

L'arribada del jugador al Barcelona va resultar una gran alegria per a l'entitat catalana, on també hi va haver un sector que va mostrar descontentament per l'elevada quantitat de diners que es va pagar per un lateral. No van passar gaires partits fins que el jugador va donar mostres més que suficients que la inversió milionària estava del tot justificada. Alves va arribar el mateix any que Pep Guardiola es va fer càrrec del primer equip del Barcelona, cosa que significa que en la primera temporada el jugador brasiler va signar un triplet de títols (Copa, Lliga i Lliga de Campions).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut