El Barça homenatja Navarro i es dona un homenatge davant del Maccabi de Tel Aviv (89-67)

El FC Barcelona ha retut homenatge al capità Joan Carles Navarro, en el vintè aniversari del seu debut amb el primer equip. I s'ha donat un homenatge derrotant de forma brillant el Maccabi de Tel Aviv.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha sumat una important victòria a l'Eurolliga, la 4 en 9 jornades de lliga regular, davant d'un Maccabi Tel Aviv que no ha pogut mostrar el seu nivell al Palau Blaugrana (89-67). Un resultat important davant del complicat calendari que han d'afrontar ara els de Sito Alonso: visita al CSKA de Moscou, partit a casa contra el campió Fenerbahçe i viatge per jugar contra el Reial Madrid. Abans del matx el club ha homenatjat Joan Carles Navarro en el vintè aniversari del seu debut amb el primer equip.

El matx ha començat amb desencert. Han estat necessaris 9 llançaments per veure la primera cistella, que ha caigut del bàndol israelià. Tot seguit els blaugrana han afinat, convertint els seus següents 4 llançaments (9-2), 3 d'ells de Kevin Seraphin. Thomas Heurtel, a la contra, ha posat el 16-7 en el marcador. L'entrenador dels israelians, Neven Spahija, ha donat entrada a un quintet més físic, però els de Sito Alonso han assolit un nou màxim avantatge per tancar el primer quart amb els triples d'Adrien Moerman i Víctor Claver, 22-11.

El Maccabi no trobava el camí cap a cistella, amb uns percentatges de llançament baixíssims fruit en part de la seva manca de punteria i en part de la bona defensa catalana. El Barça ho feia tot bé: defensava, dominava el rebot i anotava amb facilitat, fins escapar-se clarament, 42-18. El segon quart blaugrana ha estat espectacular davant un rival superat i que no mostrava cap capacitat de reacció. Al descans, el resultat era 44-24.

El Maccabi no ha començat bé el tercer quart. Un triple de Rakim Sanders (18 punts, 4 rebots, 3 recuperacions) els ha deixat 25 punts a sota. En uns minuts on els israelians han semblat millorar amb l'aparició de John Dibartolomeo primer i Norris Cole després, l'aler nord-americà ha contingut les primeres embranzides amb les seves cistelles de tres punts (6 de 9). Després ha estat Petteri Koponen (20 punts) qui ha retornat als blaugrana els 22 punts de diferència, 66-44 al final d'aquests 10 minuts.

L'últim quart ha estat un autèntic festival del FC Barcelona Lassa amb Koponen com a gran protagonista. El finlandès ha sumat 10 punts en un parcial de 15 a 5 fins a marxar de 32, 81-49. A 6 minuts del final ha entrat per primera vegada en joc Navarro. El capità ha intentat anotar, primer amb un triple i després amb una bomba, però el seu primer punt ha arribat amb un tir lliure. Ja a l'últim minut també ha convertit una de les seves típiques bombes.

Desfeta del València a Alemanya

El València Basket, amb la seva derrota a la pista del Bamberg alemany (83-82), ha sumat la seva cinquena derrota consecutiva a l'Eurolliga. Els de Txus Vidorreta guanyaven de 16 a l'inici de l'últim quart, una  renda construïda a partir del seu encert en els triples. La marxa del pivot Tibor Pleiss a la banqueta, però, ha donat peu a la reacció local. Quan l'alemany ha tornat a pista, el Bamberg ja estava llançat. Tot i això, els valencians encara guanyaven de vuit a falta d'un minut i mig. Un minut i mig d'insomni que els ha acabat costant una derrota dolorosa.

La bona ratxa del Baskonia

El Baskonia ha reaccionat en els últims minuts per derrotar l'Estrella Roja per 81-85, sumant així el seu quart triomf de les últimes 5 jornades a l'Eurolliga. Els bascos han dominat la primera part gràcies als seus pivots, Tornike Shengelia i Johannes Voightmann. Però desprès de tenir 14 punts de renda poc abans del descans, els vitorians han començat a perdre pilotes. Els serbis han empatat a 73 a 5 minuts del final amb un parcial d'11 a 2. Quan restaven 17 segons una cistella de Shengelia ha acabat de sentenciar el resultat.