Leo Messi
Leo Messi buscarà marcar a l'estadi del Las Palmas, l'únic de Primera on encara no ho ha fet (Reuters)
Futbol

El Barça haurà de fer experiments en defensa per enfrontar-se amb el Las Palmas en la penúltima final per la Lliga

En l'últim desplaçament de la temporada, Luis Enrique haurà de trobar solucions a les absències de Piqué i Roberto, mentre que l'equip s'encomana a un trident que acaba en el millor estat de forma

Actualitzat

El FC Barcelona té un compromís complicat aquest diumenge a Las Palmas (20.00), l'últim desplaçament d'aquesta temporada en Lliga. L'equip de Luis Enrique torna a estar obligat per seguir pressionant i aspirant al títol, i d'entrada, trobarà problemes a la defensa que s'han agreujat amb la sobtada baixa de Gerard Piqué.

El central ha estat ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron amb una infecció estomacal i se suma a les absències de Sergi Roberto per lesió, i de Jéremy Mathieu i Aleix Vidal per lesió. Afortunadament per al tècnic, Lucas Digne ha rebut l'alta mèdica abans del viatge a les Canàries.

Abans de començar la primera de les dues jornades unificades que queden, el Barça és el líder provisional del campionat, empatat a 84 punts amb el Reial Madrid, que encara té pendent un partit més, contra el Celta. Una victòria a Gran Canària garantitzaria l'oportunitat de lluitar pel campionat fins a l'ultim minut de la darrera jornada.

Per enfrontar-se amb el Las Palmas, Luis Enrique ha convocat el central del filial Marlon Santos. Si tria una defensa amb tres centrals, Jordi Alba i Ivan Rakitic podrien ser els carrilers, tot i que una altra opció seria Digne a la dreta, Alba a l'esquerra i la parella de centrals Mascherano-Umtiti.

Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Rakitic són les apostes més fiables al centre del camp, mentre que a la punta d'atac, com sempre, un trident que acaba el curs en estat de gràcia: Lionel Messi, Luis Suárez i Neymar van tornar a fer tots els gols en l'últim partit davant el Vila-real (4-1).

En la cursa per la seva quarta Bota d'Or, Messi buscarà a més batre un nou rècord a Las Palmas, atès que visita l'únic estadi dels 20 actuals a Primera Divisió on no ha marcat mai.

L'equip blaugrana s'enfrontarà amb un Las Palmas ferit en l'orgull, que acumula tres derrotes seguides, però que també és una caixa de sorpreses, capaç del millor i del pitjor. Després d'un inici de temporada notable, en el final està sent força decebedor.

Aquest diumenge tindrà l'última oportunitat per reconciliar-se amb l'afició, el dia del comiat de Quique Setién, un tècnic discutit en l'entorn del club.

El tècnic càntabre recupera a Jesé i Kevin-Prince Boateng després que han passat per sancions. L'exmadridista serà un dels més motivats, atès que ha confessat que li agradaria marcar un gol i privar el Barça del títol.

Per contra, el lateral esquerre Dani Castellano, per lesió, i el davanter croat Marko Livaja, per sanció, són baixa fins al final de la temporada. Tampoc hi haurà disponibles els migcampistes Tana i Vicente Gómez, que no s'han recuperat a temps de diverses molèsties.

La temporada passada, en la primera visita de lliga a l'estadi de Gran Canària, el Barça va vèncer per un ajustat 1-2 amb gols de Luis Suárez i Neymar, i del brasiler Willian José per als locals. Però el marcador més contundent va ser un 0-8 per als blaugranes, l'octubre de 1959. El resultat més repetit -set vegades- és el triomf per 2-1 del conjunt illenc, que acumula un notable balanç de 17 victòries i quatre empats en 32 partits de lliga davant tot un gran de la Primera Divisió.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut