Actualitat blaugrana

El Barça guanya l'Stuttgart (0-2) i encarrila la pròxima fase de la Champions

El Barça va guanyar al camp de l'Stuttgart per 0-2 amb gols de Puyol i Messi, en la segona jornada de la Lliga de Campions. Els blaugranes van dominar i només van patir en l'últim quart d'hora del primer temps. Puyol, que en el minut 5 havia substituït Márquez per lesió, va estrenar el marcador en la represa. El capità tampoc no va poder acabar el matx i també va marxar lesionat. Poc després, Messi va sentenciar amb el segon. Ronaldinho va ser titular i en el 82 va ser substituït per Bojan.

Ronaldinho titular, per tant, incògnita resolta. El Gaúcho va tornar després de tres absències. Amb la baixa de Milito, Rijkaard va situar Márquez, que tornava d'una lesió, de parella amb Thuram. Al mig del camp, els tres petits, per la baixa de Touré Yaya. El sacrificat va ser Puyol, que es va quedar a la banqueta, però per poc temps. I és que en el minut 7 Márquez va abandonar el terreny de joc lesionat per un trencament fibril·lar i en el seu lloc va entrar el de la Pobla.

Els blaugranes van tenir el domini del partit durant la primera mitja hora, amb ocasions destacades. El primer a trencar el gel va ser Deco, en el minut 5, amb un xut de lluny que va topar al pal. El portuguès va donar el tret de sortida per plasmar la superioritat blaugrana sobre la gespa. Messi també va ser protagonista i, després d'una jugada dins l'àrea, Schäfer va impedir que la seva rematada fructifiqués. Mentrestant, Ronaldinho va fer una gran assistència a Henry, que va desafiar el porter de l'Stuttgart, que va enviar la pilota a córner.

En l'últim quart d'hora, la truita es va capgirar i l'Stuttgart va igualar la superioritat del Barça, fins i tot amb ocasions més clares, en què Víctor Valdés va ser clau. El porter de l'Hospitalet va evitar el gol en una doble jugada de Mario Gómez, que va rematar de cap. Abans del descans, Farnerud va veure com dues de les seves rematades, en el 44 i en el descompte, acabaven a les mans d'un Valdés molt segur, que va tornar a evitar una diana dels alemanys.

L'Stuttgart va sortir esperonat en el segon temps i als vint segons ja va crear la primera jugada atacant, que va acabar a córner. Però va ser el Barça qui va veure porteria. En el minut 53, Puyol va marcar el 0-1, després de rematar un refús de Schäfer, d'un cop de cap de Ronaldinho. La segona diana no va tardar a arribar. Catorze minuts després, Messi va aconseguir el segon, després d'una excel·lent jugada d'Henry dins l'àrea. Entre els dos gols, una mala notícia. Puyol va marxar lesionat i Sylvinho va sortir al camp. A partir d'aquí els blaugranes es van dedicar a controlar la pilota i a adormir el partit i, fins i tot, Messi va tenir ocasió de fer el tercer. L'Stuttgart, mentrestant, va desaparèixer en atac. A 8 minuts del final, Ronaldinho va ser substituït per Bojan.