Futbol

El Barça guanya la seva 22a Lliga, la quarta en cinc anys, i la primera amb Tito Vilanova a la banqueta

El Barça torna a ser campió de Lliga. Una primera volta gairebé perfecta li ha servit a l'equip blaugrana per acabar amb l'efímer regnat del Reial Madrid i conquerir la seva quarta Lliga en cinc anys i la 22a en total. És el primer títol de Tito Vilanova com a primer entrenador de l'equip blaugrana i també el primer després de la marxa de Pep Guardiola. El Barça no caldrà que esgoti aquest diumenge la segona oportunitat que tenia per sentenciar la Lliga. Ara el partit de les set al Calderón contra l'Atlètic de Madrid, és intrascendent i només el rècord de 100 punts a la Lliga sembla un factor motivador per als jugador. Tota la plantilla ha viatjat aquest matí amb avió cap a Madrid, incloent-hi els lesionats Víctor Valdés i Éric Abidal.

Actualitzat
El Barça torna a ser campió de Lliga. Una primera volta gairebé perfecta li ha servit a l'equip blaugrana per acabar amb l'efímer regnat del Reial Madrid i conquerir la seva quarta Lliga en cinc anys i la 22a en total. És el primer títol de Tito Vilanova com a primer entrenador de l'equip blaugrana i també, lògicament, el primer després de la marxa de Pep Guardiola.

Tot i que ja cap equip podrà atrapar-lo al capdavant del campionat, el Barça encara té a l'abast dos registres importants abans d'acabar el campionat, que són els que va obtenir el Reial Madrid la passada campanya: una és el rècord de punts sumats, 100, que el Barça encara podria igualar si guanyés els quatre partits que li queden, i el de gols marcats, 121, 16 més dels que ha marcat fins ara el Barça. En qualsevol cas, el Barça té més a l'abast superar el seu propi registre, els 114 gols de la temporada passada.

El tercer títol sense jugar

Es dóna la circumstància que el Barça s'ha proclamat campió de Lliga sense jugar. gràcies a un mal resultat del seu perseguidor, en aquest cas el Reial Madrid al camp de l'Espanyol (1-1). La primera vegada que es va donar una situació semblant va ser la primera Lliga de Cruyff, l'any 1990. Un dia després que el Barça caigués golejat al camp del Cadis (4-0), la Reial Societat va derrotar l'Atlètic de Madrid amb un gol de John Aldridge que li va donar el campionat als blaugranes (2-1). 

L'altra Lliga que el Barça va guanyar sense estar al camp va ser curiosament la primera de l'era Guardiola (2008-09). A la 36a jornada, el Reial Madrid va caure al camp del Vila-real el dissabte (2-1), i el Barça ja va jugar l'endemà a Mallorca ja com a campió de Lliga.

Partit intrascendent al Calderón

El Barça no caldrà que esgoti aquest diumenge la segona oportunitat que tenia per sentenciar la Lliga. Ara el partit de les set al Calderón contra l'Atlètic de Madrid, és intrascendent i només el rècord de 100 punts a la Lliga sembla un factor motivador per als jugador. Tota la plantilla ha viatjat aquest matí amb avió cap a Madrid, incloent-hi els lesionats Víctor Valdés i Éric Abidal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut