El Barça guanya el derbi de la Copa i s'imposa a l'Espanyol amb un clar 4-1 i deixa gairebé sentenciada l'eliminatòria

Els de Luis Enrique s'imposen a l'Espanyol, que, tot i començar guanyant, s'ha rendit als gols de Messi (2), Piqué i Neymar, i han deixat l'eliminatòria gairebé sentenciada. Arda Turan i Aleix Vidal han debutat amb el Barça i l'Espanyol ha acabat el partit amb 9 jugadors

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona s'ha imposat a l' RCD Espanyol (4-1) en el partit d'anada de vuitens de la Copa del Rei, i el segon derbi en cinc dies. Els dos equips de Barcelona s'enfrontaven amb el record de l'empat de Lliga molt viu (0-0). Al Barça han destacat dos noms, Arda Turan i Aleix Vidal, que finalment han pogut debutar amb els blaugrana després de sis mesos d'entrenar i no poder jugar per la sanció de la FIFA.

El primer gol ha trigat molt poc a arribar, al minut 9, i ha estat de l'Espanyol. Alves perd la pilota, Asensio llança el contraatac i Caicedo no perdona contra un Ter Stegen totalment venut (0-1). El Barça, però, no s'ha deixat intimidar i ha aconseguit l'empat només tres minuts després (1-1). Iniesta rep la pilota a la mitja lluna, Messi es desmarca i no perdona des de la frontal de l'àrea davant del porter blanc-i-blau, Pau.

Els blaugrana es podien haver posat per sobre en el marcador si l'àrbitre hagués assenyalat un penal clar de Javi López, que dóna una puntada al turmell de Neymar, dins de l'àrea (minut 23). Al minut 39, males notícies per a l'Espanyol: Felipe Caicedo, l'autor del gol, ha hagut d'abandonar el camp per lesió i Joan Jordà l'ha substituït per reforçar d'aquesta manera el mig camp.

Quan tot apuntava que el partit arribaria al descans amb un empat, Leo Messi ha fet ús de la seva màgia i ha marcat un golàs de falta, des des de 25 metres, enviant la pilota amb potència, tocant primer el travesser, dins de la porteria de Pau (2-1).

El segon temps no podia començar millor, Iniesta, a la sortida d'un córner, deixa una passada perfecta per a Messi, que trenca la defensa, envia a Piqué, que no falla i marca, el tercer (3-1, minut 48). El Barça ha estat a punt de marcar el quart i ha creat moltes ocasions de gol davant d'un Espanyol perdut.

Al minut 67, Aleix Vidal, ha entrat al terreny de joc, debutant amb la samarreta blaugrana, juntament amb Rakitic, que han substituït Turan i Alves. L'Espanyol amb dues accions consecutives s'ha quedat amb 9 jugadors a 15 minuts per acabar el matx: els de Galca han perdut primer Hernán Pérez, que ha vist la segona targeta groga per una obstrucció a Suárez; i, pocs minuts després, l'àrbitre ha tret una targeta vermella directa a Diop, que li ha dit alguna cosa a Suárez. L'àrbitre era al costat. Segons l'acta arbitral, Diol li diu a Suárez: "Me cago en tu puta madre".

Als de Galca se li han fet eterns els últims minuts i el Barça ha aprofitat l'avinentesa per marcar el quart, al minut 42. Messi i Neymar fan una paret amb rematada final de Neymar, que, sense deixar caure la pilota a terra, marca el 4-1 final.