Primera

El Barça guanya a València (0-1) gràcies a un gol de Messi i es col·loca amb 10 punts d'avantatge sobre el Madrid

El Barça va guanyar a Mestalla i ja és a 10 punts del Reial Madrid. Guardiola, que es va asseure a la banqueta tot i la lumbàlgia, i el seu equip van derrotar el València per 0-1 gràcies a un gol de Messi en el minut 76. El crac argentí va decidir un matx intens, però estrany. Els blaugrana van modificar el seu dibuix tàctic de sortida i els va costar trobar el ritme adequat. En qualsevol cas, el Barça va disposar de bones ocasions de gol per obtenir una victòria més còmoda, però no van ser precisos en la rematada. Els d'Emery van vendre cara la pell, tot i que no van inquietar en excés la porteria defensada per Pinto.

Imatges estranyes a Mestalla. Minut 8: Messi desaprofita tres oportunitats en la mateixa jugada. Minut 30: Messi se'n va de tothom, però davant Guaita remata per sobre el travesser. Minut 60: Iniesta cedeix la pilota a Messi, però l'argentí torna a xutar fora, aquest cop massa creuat. Feia anys que cap estadi veia Messi fallant ocasions tan clares com les que va tenir a València. Ell mateix es va posar tan nerviós que va fer altres coses també molt poc habituals en ell, com esbroncar Villa per no passar-li una pilota o protestar a Iturralde, la qual cosa li va suposar una targeta groga.

Gol mal anul·lat a Jordi Alba

El València només va crear perill a la primera part en una jugada que va acabar amb gol de Jordi Alba, mal anul·lat per fora de joc. Després del descans els d'Unai Emery van arribar més i de manera més clara, com en una acció de Soldado o una altra de Pablo..., però quan el partit caminava cap al 0-0 Adriano va posar una pilota enrera i Leo Messi, fart de fallar, va batre Guaita en el que va suposar el seu gol número 27 a la Lliga. Guardiola, que es va passar el partit sencer queixant-se de la ronyonada, va acabar celebrant una victòria clau per revalidar el títol de Lliga. El Madrid dormirà 10 punts per darrere.