El Barça goleja l'Sporting a El Molinón en el primer partit sense Messi (0-5)

Luis Suárez, Rafinha, Arda Turan i Neymar, amb un doblet, han fet els gols de la contundent victòria dels blaugrana a Gijón, que no han trobat a faltar la seva gran estrella

David CarballoActualitzat

En el primer partit sense Leo Messi, el Barça ha golejat sense contemplacions l'Sporting a El Molinón per 0 a 5. Luis Suárez, Rafinha, Arda Turan i un doblet de Neymar han fet els gols de la contundent victòria dels blaugrana, que no han trobat a faltar la seva gran estrella i que no han tingut pietat de l'equip de l'ànima de Luis Enrique.

Rafinha ha ocupat el seu lloc sobre el terreny de joc en un onze titular farcit de rotacions. André Gomes ha fet d'Iniesta, Arda Turan ha actuat d'interior per Rakitic, Digne ha substituït Jordi Alba en el lateral esquerre i Mathieu ha estat la parella de Piqué a l'eix de la defensa en detriment de Mascherano. L'Sporting, sense Douglas a l'equip inicial, ha sortit amb molta empenta esperonat per la seva afició i ha ofegat la sortida de la pilota del Barça amb una pressió asfixiant. Als blaugrana els ha costat entrar en el ritme de joc adequat però quan ho han fet, han ensorrat l'embranzida dels locals.

El bagatge ofensiu del Barça havia estat ben pobre en els primers 25 minuts amb dos xuts desviats d'André Gomes però els homes de Luis Enrique n'han tingut prou amb dues urpades per encarrilar la victòria. En el minut 29, el "pichichi" Luis Suárez ha inaugurat el marcador després de driblar la sortida desesperada de Cuéllar i en el 32, Rafinha ha fet el segon rematant de cap una centrada de Sergi Roberto, de nou brillant en el lateral dret.

Amb molta més efectivitat que brillantor, el Barça ha deixat pràcticament sentenciat el matx abans del descans davant un rival sense capacitat de reacció i que ha creat poques ocasions de perill. Víctor Rodríguez, uns dels més incisius en el conjunt local, ha posat a prova Ter Stegen amb un xut massa forçat i amb poc angle que el porter alemany ha desviat a córner.

Golejada contra un rival en inferioritat

El Barça sempre ha tingut el partit sota control i en cap moment ha patit per sumar una còmoda victòria. El duel s'ha posat encara més de cara pels blaugrana quan en el minut 77, l'Sporting s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Lora, que ha vist la segona targeta groga per una dura entrada sobre Sergi Roberto. Poc després, Abelardo ha fet entrar Douglas per reestructurar la defensa i en el tram final, els blaugrana han acabat golejant a plaer.

Neymar, després de recollir una rematada de Paco Alcácer que s'havia estavellat al travesser, ha fet el 0 a 3 en el 80, en el 84, Arda Turan, de cap, ha fet el quart a centrada de Sergi Roberto i en el 88, de nou Neymar ha arrodonit la maneta amb un xut que ha passat per entre les cames de Cuéllar. El brasiler, que ha culminat un gran partit, ha estat a punt de fer un "hat-trick" però el seu xut ha picat al pal.

El Barça no ha tingut pietat d'un rival que ha acabat ensorrat i recupera la moral abans d'afrontar la segona jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions al camp del Borussia Möenchengladbach. Sense Messi, els blaugrana han demostrat que també són capaços de golejar.